Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 413,30 g |
Tuky | 58,68 g |
Vláknina | 92,15 g |
Cholesterol | 6,16 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 6,75 g |
Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U masných výrobků, se uplatňuje opakovaná pasterizace v průběhu jednoho i více dnů. První pasterizaci přežijí spory, po zchladnutí vyklíčí a jsou zničeny další pasterizací. Proto je dobré zavařit paštiku ještě jednou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2012 11:46
perfektní! A moc hezký popsaný postup Také si doma děláváme podobnou, kupované paštice se v obchodech vyhýbáme už spoustu roků.
Jen - nemáš strach, že se ti to zkazí, když máš zavařeno pod šroubovacíma víčkama? Byla by to škoda práce i výborné paštiky....a jde taky o zdraví.
Jen - nemáš strach, že se ti to zkazí, když máš zavařeno pod šroubovacíma víčkama? Byla by to škoda práce i výborné paštiky....a jde taky o zdraví.
14. 5. 2012 11:17
Kadlik:Kadlíku, strašně ráda čtu tvoje recepty-dodávají dobrou náladu a zároveň reklamují každý tvůj recept, protože díky tomu tvému charakteristickému Kadlíkovského slohu není možné, nedat bod Finanční vyčíslení taky nemá chybu Tak ode mne jde ten 7.bod
14. 5. 2012 11:10
Jsem přímo hotová z toho, jak zábavně umíš popsat recept. Určitě to bude lepší, než kupovat to svinstvo.
14. 5. 2012 11:02
vyzkousim, napsal jsi to tak motivacne, ze prekonam i strach ze zavarovani masa
14. 5. 2012 10:57
Frantiska: Šmankote, koleno, bůček... já vzal ty hlavy, protože to bylo nejlevnější.. a podle mě i ideální poměr tučného, kůže a libového. Ovšem celou tu paštiku jsem dělal podle náhodného hnutí mysli, bez receptu, bez nějaké představy. Teď mě mrzí, že jsem tam nedal česnek.. ale příště vyzkouším, možná i s pomletýma podušenýma houbama!
14. 5. 2012 10:52
jake jine maso by jsi doporucil, kdyz nemam hlavy a nejsem si jista,ze bych je sehnala a pak obrala?
14. 5. 2012 10:41
Hezky jsem si zase početla
Většina kupovaných paštik se opravdu nehodí na nic jiného než zalít granule
U nás je jeden řezník, který si vyrábí paštiku sám, zavařuje ji do malých kompotovek a je skoro taková, jako si pamatuju z dětství a mládí, když ještě babička a naši každý rok zabíjeli čuníka. Naši polovinu jater upekli na té cibuli a druhou půlku dávali syrovou
Většina kupovaných paštik se opravdu nehodí na nic jiného než zalít granule
U nás je jeden řezník, který si vyrábí paštiku sám, zavařuje ji do malých kompotovek a je skoro taková, jako si pamatuju z dětství a mládí, když ještě babička a naši každý rok zabíjeli čuníka. Naši polovinu jater upekli na té cibuli a druhou půlku dávali syrovou
14. 5. 2012 10:41
bravomiluju tvoje postupy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 3 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 4 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 6 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 7 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavařování paštiky zavařená domácí paštika paštika z vepřové hlavy zavařená paštika jak dlouho zavarovat pastiku jak dlouho vařit paštiku jak zavařit paštiku konzervace paštiky zavařování pastiky do sklenic zavařování paštik domácí paštika zavařená jak dlouho se zavařuje paštika zavařovaná paštika zavařování domácí paštiky konzervace paštik jak zavařit domácí paštiku domaci zavařena paštika zavarovani pastiky v troube paštika zavařování domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny: hlava vepřová, játra vepřová, cibule, kuře, rohlík, bobkový list, pepř celý, sůl, tymián, pepř mletý, majoránka, chilli
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
38 názorů