Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová smaženice

Máte houby nasušené i zamrazené a stále s nimi nosíte další košíky? Připravte si čerstvou smaženici, která krásně voní lesem. Receptů najdete na internetu nespočet, ale nejlepší je osvědčená klasika.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

9. 9. 2008 13:49

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Franta

5. 4. 2016 08:55

Docela obyčejná smaženice z hub. Samozřejmě, že je to moc dobré. Ale za těch asi 55 let co toto jím, jsem nikdy neslyšel, že by se houby umývaly. ÚPLNÁ BLBOST.!!!!!!!!!!!!!!!

Martina

6. 10. 2015 09:44

Teď jsem dovařila a první, co vypadlo z úst milované polovičky poté, co dostal svojí porci, bylo "sakra, to je dobrý". :)
Takže recept můžu jen doporučit. Pokud se bojíte toho česneku a že vám přebije chuť hub, tak buďte v klidu. Pokud ho tam nedáte moc, tak to jen provoní a chuť nenaruší.

Ivana

6. 9. 2015 18:58

Ivuš - tak my doma třeba houby - nakrájené opravdu myjeme ... hodíme do vody, vymácháme a pak trochu vymačkáme (přebytečná voda):-)... jinak dnes to jdu s tim česnekem zkusit, ale asi né moc, pač by to zřejmě přebylo chuť hub ...

j.a.n

29. 9. 2013 10:51

spagetka:přesně tak,neví jak vypadá česnek a bude tady komentovat:yes:

Jana

26. 9. 2013 18:45

Vynikající recept:-)):yes:

spagetka spagetka

22. 9. 2013 19:38

Houba: nemyslím mytí hub jako mytí nádobí, otřeme houbičkou. a pokud vám tam česnek nepasuje, tak ho tam nedávejte, tolerujte prosím různé chutě lidí ano? Sám/sama si to dělejte dle své chutě.

magdalenka magdalenka

22. 9. 2013 19:25

Houba: To s tým nemytím húb myslíš vážne?

Houba

22. 9. 2013 19:19

Taky jsem toho názoru, že do smaženice česnek rozhodně NE :-O
Úplně to zabije chuť hříbků.. :-(
A nikdy sem neviděla a ani neslyšela, že by se houby myly.. :-))

jps

5. 9. 2013 18:56

Dzarda:;-( no cement;-)

Robin

3. 9. 2013 17:48

Moc výborný :-p

Voracova.V

23. 1. 2013 19:15

:yes:

Jana

20. 10. 2012 17:25

Jana: propláchnete, překlepla jsem se. Ještě jednu radu ohledně hub. Pokud použijete sušené houby do omáčky nebo polévky, houby namočte do horké vody, ne do studené. Houby krásně změknou a pustí pěkně tmavou silici.:-p

Jana

20. 10. 2012 17:18

Dzarda: Ale mejou. Dáte je před smažením na sítko a ptopláchnete studenou vodou, necháte okapat a osmažíte na cibulce:-D

Lukáš

13. 10. 2012 15:50

Lebrac: od kdy ?:-O do smaženice jedině sádlo a česnek, bez toho to není snaženice:-D

Léna

3. 10. 2012 17:43

tet jsem jsi jí podle receptu dělala a vynikající ,,jen jsem do ni přidala ulku lžíce hl. mouky je to dobre ano se vic stahne a :)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smaženice z čerstvých hub smaženice z hřibů jak se dělá smaženice recept na houbovou smaženici smaženice z václavek smaženice s vejci - z mražených hub jak se dela smazenice z hub houbová praženice praženice z hub nejlepší smaženice praženice jak udělat dobrou smaženici dobrá smaženice smaženice s houbami nejlepší smaženice z hub praženice recept jak udelat houbovou smazenici vyborna smazenice smženice smažnice

Suroviny: houby, cibule, sádlo, česnek, kmín drcený, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Houbová smaženice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pX

Naposledy jste si prohlédli