Babiččina houbová smaženice
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Smaženici s krupičkou dělávala manželova babička. A už jinou nedělám, houbová sezóna začíná, tak hurá do lesa...:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2022 11:50
Ano to je přesně ona ta smaženice kterou dost lidí vůbec nazná...všichni tam rvou cibule jak do guláše a přitom mi příjde že chut smaženice jednak silně ovlivní a tak trochu přebije chut hub,,,,tahle s krupičkou je dokonalá
17. 12. 2021 03:35
Tahle smaženice s krupičkou je jedinečná. Dlouho mi babička ani mamka nechtěly vyzradit tajemství té dobroty. Ale nakonec jsem si to sama vyhlídala. Jinou smaženici už neznám.
29. 10. 2014 14:04
Vo Svajčiarsku dávajú do praženice (bez ohladu na hríby) mlieko aby nebola taká suchá, ale aby sa bielok zrazil a sa predišlo salmonelóze.
Ale krupicu?
Nie je to tak trochu betón?
Ale krupicu?
Nie je to tak trochu betón?
14. 9. 2014 11:36
... jedině s dětskou krupičkou :)))
1. 9. 2014 12:55
Tak musím říct, že s tou krupičkou je dokonalá
15. 8. 2014 17:43
Dělám úplně stejně, nemáme rádi takovou tu "mazlavou" praženici. Přidávám bodík Jo a ještě dávám pažitku
15. 8. 2014 17:38
V receptu chybí mléko. Tím zalijete tu opraženou krupici. Zvýší se objem, "naředí" se tím houby (stejně jsou špatně stravitelné) a nají se více lidí. Museli jsme to tak dělat - hub málo, hladových krků moc. Já to miluji i dnes, ale manželka to nejí, dětem to chutná víc než jen houbová smaženice.
20. 10. 2013 18:49
Smaženice s krupicí je super, dělávaly ji takhle obě babičky, obě dvě z Vysočiny. Jinak mi ani nechutná. Hlavně hodně kmínu, máslo a žádný česnek :)
1. 10. 2013 15:37
Nejhorší smaženice,moje babička tam taky dávala krupici a to se nedalo vůbec jíst. Tím se jen stratí chuť hub.
28. 9. 2013 23:18
Vždy jsem rád sbíral houby, sbírám je i zde na Floridě. Jsou to hřibý modráci, roztou koncem května a v žervu a teď v zíří. Za 10-15 minut jsem měl 3 koše. Rostou zásadně v trávě okolo domů a u silnic.
Dusím je ale jako moje babička před 50 lety nejméně 2 hodiny na sklovaté cibulce v sádle. Mohou být podlité 1 max 3 lžícemi vody.
Nakonec sůl, kmín, 1 vejce na porci, žádná krupička, žádný česnek, - mám smaženici rád s dobrým chlebem. Ten kupuji 80km daleko v německém pekařství v Yalaha, FL
www.yalahabakery.com/
českou mouku hrubou z Předměřic zas jinde..v New Port Richey
www.goralpolishdeli.com/
Dusím je ale jako moje babička před 50 lety nejméně 2 hodiny na sklovaté cibulce v sádle. Mohou být podlité 1 max 3 lžícemi vody.
Nakonec sůl, kmín, 1 vejce na porci, žádná krupička, žádný česnek, - mám smaženici rád s dobrým chlebem. Ten kupuji 80km daleko v německém pekařství v Yalaha, FL
www.yalahabakery.com/
českou mouku hrubou z Předměřic zas jinde..v New Port Richey
www.goralpolishdeli.com/
22. 9. 2013 19:21
Houby teda ale zásadně nemyju
22. 9. 2013 19:20
To je aspoň dobrá smaženička
Nechápu jak někdo může do smaženice přidávat česnek
V předchozím receptu sem kroutila hlavou, tady dávám palec hore
Nechápu jak někdo může do smaženice přidávat česnek
V předchozím receptu sem kroutila hlavou, tady dávám palec hore
27. 6. 2012 17:11
děkuji všem za milé komentáře
27. 6. 2012 11:12
Tak, a z práce žádné takové - dát si pivko v mojí hospůdce!!! Do lesa pojedu!!!! Letos jsem ještě nenašel ani prašivku, snad něco najdu! Je to hrůza, už mne nouze donutila i koupit žampiony!!! A s krupičkou, kdysi jsem to dělal, pak recept upadl v zapomnění... Takže osvěženo, a určitě zase zkusím!
27. 6. 2012 10:10
S krupičkou ji taky neznám, ale určitě zkusím, zítra jdem na křemeňáky a kozáky, prostě do mužova revíru (dle slov mého muže, je si nějak jistej )
A co je s lesními houbami, musí být jen dobré (už slyším - jo a něco jen jednou )
A co je s lesními houbami, musí být jen dobré (už slyším - jo a něco jen jednou )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 16 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 20 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 6 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 6 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 7 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 7 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 7 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit houbovou smaženici? Začátečníkům by se mohl hodit jednoduchý postup
Čím naplnit palačinky, abychom obměnili jídelníček? Na výběr máme náplně sladké i slané
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Další recepty
Tématické fráze: praženice smazenice smazenice recept praženice z hub houbová praženice prazenice recept houbová smaženice praženice houbová houbová smaženiče s krupičkou houbová smaženice s krupicí smaženice z klouzků smaženice ze žampionů smaženice s krupičkou recept smaženice smazenice z hub recept smaženice z hub smaženice s krupicí jak se dělá smaženice recept prazenice jak se dela praženice
Suroviny: houba klouzek, vejce, krupice dětská, sádlo, pepř, sůl, cibule
Babiččina houbová smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4VD7
27 názorů