Croquembouche - Krokánbuš
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá se z malých větrníčků, které plníme smetanovým krémem a slepujeme karamelem. Celé dílo ozdobíme nitkami karamelu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 986 kJ / 2 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 113,74 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 288,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Počet větrníčků je dán tím, jak velké je uděláte. Čím jsou menší, tím více práce.
Krokánbuš můžete ozdobit podle fantazie viz fotogalerie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2013 10:24
octavie1: Ikdyž jsou slepené karamelem, tak jdou hezky odloupnout jeden po druhém. Toho karamelu na spelení stačí málo.
20. 4. 2013 09:52
Ahoj, je to super a hned mě napadlo kdy to udělám na tátovi 50. Jen mi prosím řekni, když jsou slepené karamelem jak jdou od sebe. Když si lidi budou brát po jedné jestli to půjde nebo se pyramida rozpadne?
20. 3. 2013 18:07
nádherné
19. 3. 2013 11:13
Jsi šikulka Terko- s dovolením jsem ti přidala foto- jaké "Krokenbůše" jsem stvořila já v lednu- byla to piplačka, ale stálo to za to je to ňamka.
19. 3. 2013 09:00
nádhera - jsi šikulka
18. 3. 2013 23:34
Tohle moc obdivuji, nejsem na takové věcičky ani trpělivá, ani šikovná. Ale pošlu odkaz ségře, ta je přes takové blbůstky kovaná...třeba mi pak dá koštnout......
18. 3. 2013 22:43
Máš to užasný,prostě nádhera!!!! MNAMKY!!!!
18. 3. 2013 21:38
Děkuji. za ty nervy to ale stálo.
18. 3. 2013 21:37
Jéžíši, tak na to bych neměla ani odvahu ani trpělivost. Krásné
18. 3. 2013 21:22
Bibinko, děkuji za uvítání. už dlouho na tyto stránky chodím pro inspiraci, tak už bylo na čase, abych taky něčím přispěla.
18. 3. 2013 21:22
2. kuličky jsou dost malé, to sis vyhrála, ale určitě to stálo za to, moc hezký a chutný dárek. Také bych si dala.
18. 3. 2013 21:20
Terezko, vítám tě v naší Topkové rodině jako noívého člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
Máš to moc pěkný a každý, co to tuý má je trošku jinéDávám ti 3.bod
Máš to moc pěkný a každý, co to tuý má je trošku jinéDávám ti 3.bod
18. 3. 2013 20:57
Croquembouche je úplně super, hned bych si dala, mňam! Jen mě překvapila polohrubá mouka v těstě. Já dělám odpalované těsto vždy jen z hladké: http://cms.foodstyle.webnode.cz/products/cokokulic...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 1 hodinou
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 2 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 2 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 4 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 4 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 5 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 6 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Video poradí, jak připravit dokonale hladký karamel. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní
Dokonalou šlehačku zvládne podle videa každý. Potřebujeme k tomu šlehač s metlami
Další recepty
Tématické fráze: krokambuš crocanbush croquembouche krokanbusch crokanbuš croquembouche recept krokán buš pyramida z větrníčků krokanbouch pyramida z odpalovaného těsta krokambuž crockenbush recept krokambůš recept krokan bus moucnik kuličky z odpalovaného těsta piramida z odpalovaného těsta recepty krokambus krokanbuš foto šlehačkové větrníčky piramida z větrníčku
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, máslo, sůl, voda, smetana ke šlehání, cukr moučkový, ztužovač šlehačky, cukr krystal
Croquembouche - Krokánbuš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXop
13 názorů