Babiččina houbová smaženice
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Smaženici s krupičkou dělávala manželova babička. A už jinou nedělám, houbová sezóna začíná, tak hurá do lesa...:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2022 11:50
Ano to je přesně ona ta smaženice kterou dost lidí vůbec nazná...všichni tam rvou cibule jak do guláše a přitom mi příjde že chut smaženice jednak silně ovlivní a tak trochu přebije chut hub,,,,tahle s krupičkou je dokonalá
17. 12. 2021 03:35
Tahle smaženice s krupičkou je jedinečná. Dlouho mi babička ani mamka nechtěly vyzradit tajemství té dobroty. Ale nakonec jsem si to sama vyhlídala. Jinou smaženici už neznám.
29. 10. 2014 14:04
Vo Svajčiarsku dávajú do praženice (bez ohladu na hríby) mlieko aby nebola taká suchá, ale aby sa bielok zrazil a sa predišlo salmonelóze.
Ale krupicu?
Nie je to tak trochu betón?
Ale krupicu?
Nie je to tak trochu betón?
14. 9. 2014 11:36
... jedině s dětskou krupičkou :)))
1. 9. 2014 12:55
Tak musím říct, že s tou krupičkou je dokonalá
15. 8. 2014 17:43
Dělám úplně stejně, nemáme rádi takovou tu "mazlavou" praženici. Přidávám bodík Jo a ještě dávám pažitku
15. 8. 2014 17:38
V receptu chybí mléko. Tím zalijete tu opraženou krupici. Zvýší se objem, "naředí" se tím houby (stejně jsou špatně stravitelné) a nají se více lidí. Museli jsme to tak dělat - hub málo, hladových krků moc. Já to miluji i dnes, ale manželka to nejí, dětem to chutná víc než jen houbová smaženice.
20. 10. 2013 18:49
Smaženice s krupicí je super, dělávaly ji takhle obě babičky, obě dvě z Vysočiny. Jinak mi ani nechutná. Hlavně hodně kmínu, máslo a žádný česnek :)
1. 10. 2013 15:37
Nejhorší smaženice,moje babička tam taky dávala krupici a to se nedalo vůbec jíst. Tím se jen stratí chuť hub.
28. 9. 2013 23:18
Vždy jsem rád sbíral houby, sbírám je i zde na Floridě. Jsou to hřibý modráci, roztou koncem května a v žervu a teď v zíří. Za 10-15 minut jsem měl 3 koše. Rostou zásadně v trávě okolo domů a u silnic.
Dusím je ale jako moje babička před 50 lety nejméně 2 hodiny na sklovaté cibulce v sádle. Mohou být podlité 1 max 3 lžícemi vody.
Nakonec sůl, kmín, 1 vejce na porci, žádná krupička, žádný česnek, - mám smaženici rád s dobrým chlebem. Ten kupuji 80km daleko v německém pekařství v Yalaha, FL
www.yalahabakery.com/
českou mouku hrubou z Předměřic zas jinde..v New Port Richey
www.goralpolishdeli.com/
Dusím je ale jako moje babička před 50 lety nejméně 2 hodiny na sklovaté cibulce v sádle. Mohou být podlité 1 max 3 lžícemi vody.
Nakonec sůl, kmín, 1 vejce na porci, žádná krupička, žádný česnek, - mám smaženici rád s dobrým chlebem. Ten kupuji 80km daleko v německém pekařství v Yalaha, FL
www.yalahabakery.com/
českou mouku hrubou z Předměřic zas jinde..v New Port Richey
www.goralpolishdeli.com/
22. 9. 2013 19:21
Houby teda ale zásadně nemyju
22. 9. 2013 19:20
To je aspoň dobrá smaženička
Nechápu jak někdo může do smaženice přidávat česnek
V předchozím receptu sem kroutila hlavou, tady dávám palec hore
Nechápu jak někdo může do smaženice přidávat česnek
V předchozím receptu sem kroutila hlavou, tady dávám palec hore
27. 6. 2012 17:11
děkuji všem za milé komentáře
27. 6. 2012 11:12
Tak, a z práce žádné takové - dát si pivko v mojí hospůdce!!! Do lesa pojedu!!!! Letos jsem ještě nenašel ani prašivku, snad něco najdu! Je to hrůza, už mne nouze donutila i koupit žampiony!!! A s krupičkou, kdysi jsem to dělal, pak recept upadl v zapomnění... Takže osvěženo, a určitě zase zkusím!
27. 6. 2012 10:10
S krupičkou ji taky neznám, ale určitě zkusím, zítra jdem na křemeňáky a kozáky, prostě do mužova revíru (dle slov mého muže, je si nějak jistej )
A co je s lesními houbami, musí být jen dobré (už slyším - jo a něco jen jednou )
A co je s lesními houbami, musí být jen dobré (už slyším - jo a něco jen jednou )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 1 hodinou
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 14 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 3 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 7 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: praženice smazenice smazenice recept praženice z hub houbová praženice prazenice recept houbová smaženice praženice houbová houbová smaženiče s krupičkou houbová smaženice s krupicí smaženice z klouzků smaženice ze žampionů smaženice s krupičkou recept smaženice smazenice z hub recept smaženice z hub smaženice s krupicí jak se dělá smaženice recept prazenice jak se dela praženice
Suroviny: houba klouzek, vejce, krupice dětská, sádlo, pepř, sůl, cibule
Babiččina houbová smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4VD7
27 názorů