Jak připravit houbovou smaženici? Začátečníkům by se mohl hodit jednoduchý postup
Houby jsou oblíbenou surovinou našeho jídelníčku. Připravujeme z nich výborné polévky a skvělé omáčky, hodí se do zapékaných pokrmů, pomazánek, karbanátků a salátů. Můžeme je na různé způsoby vařit, smažit a dusit, ale stejně mezi všemi těmi dobrotami je tradiční smaženice nepřekonatelná.
I když ji můžeme ještě vylepšit a doplnit např. sýry, smetanou nebo některou zeleninou, tak její chuť podle základního receptu je sama o sobě výborná. Připravuje se z lesních hub a úplně nejlepší je z těch čerstvých, právě přinesených z lesa. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodné jsou pouze kvalitní a zdravé houby, které bezpečně poznáme. Nesmí být zapařené, červivé nebo plesnivé.
Do smaženice patří více druhů hub
Jak připravit nejlepší smaženici
Jak obměnit recept na smaženici
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chyby při houbaření: Přinášíme vám 5 nejčastějších chyb při sběru hub. Neděláte je také?
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Komentáře