Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 982 kJ / 2 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,49 g |
Tuky | 42,98 g |
Vláknina | 57,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 506,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tenhle chleba u nás jako novinku pro diabetiky peče soukromník,tak jsem vyškemrala recept, on tam ale ještě dává pražené žito, sezam a pohanku.To jsem nezkoušela.Chuťově je výborný i pro necukráře.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2011 12:42
+10na řezu vypadá nádherně
11. 2. 2010 09:52
Dobrý den , já peču doma také chleba, obyčejně v sobotu , nebo v neděli , když začne docházet pečivo a mě se nechce jet do města do marketu . Tady je recept :
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .
Dobrou chuť přeje Božena
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .
Dobrou chuť přeje Božena
26. 2. 2009 23:52
...srdečne vás pozdravujem z Prievidze...konečne som nasiel ako upiecť chleba bez dom.pekárne...a kde to čudo sa dá kúpiť a čo to čudo stojí korún - u nás euro...predom ďakujem za odpoveď - s úctou Rišo
21. 1. 2009 00:05
Tedy,spagetko,klobouk dolů,ten vypadá krásně .Pořád váhám nad pekárnou,jestli koupit nebo ne,jestli se nám to vyplatí když jsme jen dva....nevím...
20. 1. 2009 23:14
špagetko, až ho udělám, tak Ti zaručeně řeknu, jestli byly mé ručičky zlaté, nebo "pokakané" a dozvíš se to asi brzy
20. 1. 2009 23:07
Peču bez pekárny a ještě chvíli budu, ale myslím, že i ta pekárna i trouba chce zlaté české ručičky
20. 1. 2009 23:01
špagetko, já vím a to si teda piš, že to vyzkouším. Pekárnu nemám, tak pokud se to povede, bude to zásluhou mých ručiček a Tvého receptu
20. 1. 2009 22:52
Bibi, ale DIA recepty přece neznamenjí, že to není dobré - tady to je prostě jiná mouka, ale udělej a uvidíš
20. 1. 2009 22:50
špagetko, ale ten chlebík je vážně krásnej, jen se zakousnout a vůbec by mi bylo jedno, že je DIA. Já se to snad naučím péct díky tomuto tvému. Ta kůrčička jééééjej
20. 1. 2009 22:45
Manželovi přímo zakázali bílou mouku, tak se holt učím, ale jde to
20. 1. 2009 22:44
Jani, ale já tyhle mouky normálně používám na všechno, bílé už dobře rok nekupuju
20. 1. 2009 22:29
Ladi, ježíííši, kolik je těch mouk tady? To bych asi zacpala celou špajzku s tím, ne? Nebo to je přímo nějaká směs? Zeptám se na to
6. 11. 2008 18:04
No tak autor Veroka uveřejňuje podd svým jménem své recepty. Já to objevila u tohoto a i u jiného autora z jiného webu. Prostě dotyčný okopíruje recept a ani se nenamáhá změnit slovosled nebo dát jinou fotku.
5. 10. 2008 19:47
Kristova noho,takhle na večer,zase sliny až na kolena
5. 10. 2008 19:34
jééé takhle vlažnou patku...to bych hned slupla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 2 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Právě bylo uvařeno:
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 9 minutami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 18 minutami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 19 minutami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 20 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 21 minutami
Mini Pavlova se šlehačkou
kastan72 uvařila před 25 minutami
Bramborovo - kuřecí guláš
Marie65 uvařila před 49 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
Verounek uvařila před 1 hodinou
Pšenično-žitné rohlíky
Tonja uvařila před 1 hodinou
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nepovedla se vám domácí majonéza? Zkuste ji podle našich rad, bude to pochoutka!
Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády: Moučník je šťavnatý díky majonéze, poleva díky kysané smetaně
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: diabetické recepty jidelnicek pro cukrovkare vaření pro diabetiky recepty pro cukrovkáře dia chléb dia jídelníček diabetický jídelníček dia zákusky jídelníček cukrovkáře dia chleba kuchařka pro cukrovkáře diabeticka kuchařka diabetická kuchařka on line diabetický chléb dia recepty dia zákusky recepty jidlo pro cukrovkáře kváskový chléb recept chleb bez droždi diabetické zákusky
Suroviny: droždí, cukr dia, mouka žitná, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, sůl, nesolené arašídy, semínka slunečnicová, semínka dýňová, semínka lněná, vločky ovesné, anýz, fenykl, kmín celý, olej olivový, voda
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
15 názorů