Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš V.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

21. 8. 2012 22:19

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 018 kJ / 721 kcal
Bílkoviny77,96 g
Tuky41,69 g
Vláknina4,25 g
Cholesterol 182 mg
Sodík 547 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy7,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tajemství tohoto chutného guláše je v jeho řádném vychucení veškerým uvedeným kořením, použitím masa s odpovídajícím množstvím tuku a použitím dobrého kyselého zelí..

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Olinka5555

22. 8. 2012 17:38

No, ono se brojí proti masoxům a různým ochucovadlům, dnešní trend je prý vaření bez - ale prostě nemám čas si doma připravovat masový vývar nebo zeleninový a dále ho používat, navíc vařím už hodně dlouho a od babičky jsem se naučila používat mimo běžného koření, vegetu a masox. Některá jídla tato dochucovadla nepotřebují, tak je tam necpu, ale do některých mi prostě chuťově ladí - asi to mám už tak nastavené, takže do segedýnu sice nedávám vegetu ani maggi, ale dávám vždy kostku masoxu, stejně jako do guláše apod. Vegetu zase do polévek.
A protože shodou okolností mám v pomaláči segedýn (s klobáskou, vepřovým a hovězím masem a kyselým zelím), mám tam mimo papriky a pepře také kostku masoxu. Už se na něj těším a za recept posílám bod.:yes:

nofrona

22. 8. 2012 17:05

:yes:Segeďák bych si dala:-p, já ho nevařím, manžel ho nemá rád:-(

Colombo65 Colombo65

22. 8. 2012 16:40

... každý vaří, tak jak to má rád a z toho co mu chutná. :yes::yes::yes:

chocolate chocolate

22. 8. 2012 16:23

clupmi:Vegeta original Složení: jedlá sůl max. 58 %, látka zvýrazňující chuť a vůni (glutaman sodný, inosian sodný a guanylan sodný), sušená zelenina 15, 5 % (karotka, petržel, cibule, pastinák, celer, libeček, česnek), cukr, přírodní zeleninové aroma (obsahuje lepek), glukóza, barvivo riboflavin, protihrudkující látka (fosforečnan vápenatý). Může obsahovat stopy sezamu a hořčice.
Masox Složení kostky: jedlá sůl, sojový hydrolyzát, rostlinný tuk, látky zvýrazňující chuť (E621, E627, E631), škrob bramborový, aroma bujónové a hovězí, masový výtažek 1 %, sušené hovězí maso 1,4 % (obsahuje sušený vaječný bílek, lepek), cukr, kukuřičný škrob maltodextrin, barvivo E 150d, sušená petrželová nať, sojová omáčka - obsahuje sóju (sójový hyrdolyzát, ocet, rostlinný tuk, aromata (octové, vinné, houbové, estragon), bílé víno, povidla švestková, kvasnicový výtažek, výtažek chilli, směs koření, česnekový výtažek), extrakt pepř a kmín, emulgátor E 471, regulátor kyselosti kyselina citrónová, celerový a cibulový extrakt. Může obsahovat stopy mléka, lupiny.
Takže v Masoxu je 2,4% masového výtažku.
NEMÁM NIC proti rozumnému používání dochucovadel nebo masoxů, ale přírodní Masox ani Vegeta opravdu není;-).

clupmi clupmi

22. 8. 2012 16:13

tejaja: Možná jsem to špatně napsal.Bylo to tekuté ochucovadlo KLASIK do polévek, omáček, gulášů od Vitany (jen tak mimochodem neobsahuje žádné Éčka). Nedával jsem tam toho kýbl. Já osobně se bez tohoto "koření" vyrobeného z koňských kopyt doma neobejdu. Vím, že je spousta lidí, kteří ho nemůžou ani cítit.

chocolate: Vegeta se kdysi vozila z Jugoslávie jako "Dodatek do jelima" a byla velmi ceněna. Je to jen sušená zelenina a sůl. Bujón nebo Masox je v podstatě zahuštěný, koncentrovaný hovězí nebo drůbeží vývar. A Hotová jíška není také nic umělého, ale jen denaturovaný nativní škrob, který lépe hydratuje a nemusí se 1/2 hodiny vařit.

Frantiska: Hotová restaurační jídla miluji a mnohdy se to doma tak dobré uvařit nepodaří.
http://clupmi.blog.cz

Frantiska Frantiska

22. 8. 2012 08:46

to aby vas nezmatlo, ze jidlo doma chutna jinak, nez hotovky ve vetsine restauraci :))))

spagetka spagetka

22. 8. 2012 08:40

Taky souhlasím, že těch umělotin je tam zbytečně moc.

chocolate chocolate

22. 8. 2012 08:25

tejaja:Souhlasím.
Ta vegeta a maggi mi přijdou zbytečné, pak chutnají všechna jídla stejně.Cibule, maso, zelí a koření udělají perfektní šťávu samo o sobě.Nechci být nějak kousavá, dochucovadla neodsuzuji, ale nějak nechápu smysl domácího vaření s kostkou, maggi, vegetou a umělou jíškou, pokud je vše použito v jednom jídle.

tejaja tejaja

22. 8. 2012 06:57

Segedinák je výborná vec, len prečo tie "umelé" príchute? :-)) Bez nich by bol ten guláš ešte lepší :yes:;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš s klobásou segedínský guláš z hovězího masa segedínský guláš z vepřového boku segedínský guláš vepřový bok segedínský guláš ze sterilovaného zelí segedínský guláš top recepty segedínský guláš segedínský guláš s klobásy segedinák originál segedínský guláš segedínský guláš bez lepku segedinsky gulas recept segedínský guláš hovězí vareni segedinsky gulas colombo 65 segedínský guláš s klobásou segedínský guláš s veproveho boku segedínský guláš s hovězím masem segedínský guláš original guláš ze sterilovaného zelí segedínský guláš ze sterilovaného

Suroviny: krkovice s kostí, cibule, zelí sterilované, paprika sušená sladká, sůl, pepř, kmín drcený, masox, vegeta, maggi, jíška tmavá hotová, smetana zakysaná, voda, bobkový list, koření nové koření, pepř celý

TopRecepty.cz

Segedínský guláš V.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz0J