Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 831 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,20 g |
Tuky | 28,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 27,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept: Ustrouhej dobře křen, dej ho do hrnéčku, k němu trochu bílé mouky, kousek nového másla, trochu květu a oloupané ustrouhané či tlučené mandle, dobře to umíchej, nech vařit dobrou smetanu, dej do ní kus cukru, zakloktej jí ten křen a nech ho trochu povařit, potom ho vlej do omáčníku a dej ho na stůl. Je-li křen málo perný, musí se dát teprve, až jest ostatní povařeno.
Poznámka: já jsem omáčku ještě po dovaření rozmixovala, aby byla hladká. Podáváme s knedlíkem a dle chuti buď s uzeným nebo vařeným hovězím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 1. 2014 13:34
14. 7. 2013 12:13
30. 10. 2012 18:52
30. 10. 2012 11:32
29. 10. 2012 09:25
28. 10. 2012 21:28
28. 10. 2012 20:18
28. 10. 2012 20:11
28. 10. 2012 19:16
28. 10. 2012 19:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 6 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 57 minutami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 4 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 4 hodinami
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho provařit mouku recepty české omáčky klasika křenová omáčka pravá křenová omáčka skvělá křenová omáčka recept na křenovou omáčku jak dlouho provarit mouku do omáčky top recepty křenova omáčka jak dlouho povařit mouku v omáčce jana krenova cet na křenoou omáčku křenová omáčka mandle správná křenová omáčka hovezi v krenove omacce recept na českou křenovou omáčku jana krenova recepty na české omáčky skvela krenova omacka vařením křen hořkne prosím o recept na křenovou omáčku
Suroviny: mléko, smetana, květ muškátový, křen, mandle, máslo, mouka hladká, cukr, sůl
Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6kB
10 názorů