Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 329 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,59 g |
Tuky | 17,38 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 35,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 12. 2023 04:02
Určitě to budu pro velký úspěch brzy opakovat!
25. 12. 2023 22:21
Dajda: Už jsem ho tam dala. Ale spíš mi děla starost, že nevím, jakou zvolit teplotu trouby na to zapečení.
25. 12. 2023 08:19
vosje: Portské je skvělé, ale je to červené víno, které se používá spíše jako digestiv, na vaření, zvláště segedínu bych se ho asi použít bála. Jestli mohu doporučit, segedín bych podlila vodou a skleničku portského si pak dala na závěr oběda či večeře.
24. 12. 2023 18:42
Jsem na Štědrý den sama, protože jsme si s dětmi udělali vánoce dřív, aby mohla přijet ta mladší dcera. Tak jsem si řekla, že už mám dost dlouho chuť na segedínský guláš, tak si ho uvařím a chci ho podle tohoto receptu. Jenže jsem zapomněla, že do toho potřebuju to tokajské a to včera večer v Albertu neměli, tak jsem si na to koupila portské a doufám, že to bude dobré.
Hezké vánoce!
Hezké vánoce!
10. 12. 2023 14:23
Tak o tom zapékání slyším poprvé. Také pouźívám víno a vývar
1. 4. 2023 19:53
Přiznám se, že kvůli hladovějícím doma :) jsem už nezapékala v troubě a na přání oproti doporučení servírovala s knedlíkem, ale i tak je to skvělý segedínský guláš
26. 1. 2023 09:21
4. 4. 2021 22:59
Dajda: Já zas piju
11. 11. 2020 12:31
Veronika.Hrozna: Určitě ne, já zase hrozně ráda vařím s vínem. Ale někdo to prostě má nastavené jinak, proč ne. Víno přidá tomuhle segedínu zajímavý šmrnc, ale určitě bude skvělý i bez něj! Když je dobrá kuchařka, zvládne to tak i onak!
11. 11. 2020 11:38
Tejaja! Tak, kdyz varim divocaka, tak bez toho to neni ono!
11. 11. 2020 11:36
Dajda: Zakusek s rumem, to si nedovedu predstavit.Do kazdeho puncoveho rezu, davam rum, do kazdeho druheheho kolace, je rum v receptu! Ty umele prichute nesnasim, to jsem snad notorik?
11. 11. 2020 10:00
tejaja:
11. 11. 2020 09:04
Dajda: Tak to máš úplnú pravdu. Kúpim všetko, ale alkohol ani náhodou. Ten som nemala v ústach okolo 11 rokov. Jediný alkohol, ktorý som kúpila, bolo pivo na slimáky do záhrady.
11. 11. 2020 08:20
tejaja: Kromě toho si nedovedu představit zapřisáhlého abstinenta, jak si jde koupit láhev bílého jen proto, aby ho nalil do guláše!
lebreux: Vy snad ano?
lebreux: Vy snad ano?
11. 11. 2020 07:55
lebreux: A vy by ste mali vedieť, prv, než niečo napíšete, či je pravda to, čo chcete písať. Alkohol sa síce odparuje, ale po 20. až 25. minútach varenia v jedle ostáva 40 až 50 percent alkoholu. A ak para z hrnca nemôže unikať, napr. pre zakrytie pokrievkou, kondenzuje sa pod pokrievkou a steká späť. Podobne je to v pekáči s mäsom, ktoré pripravujete v rúre. Aj po hodine varu ostáva v jedle cca 25% alkoholu. Závisí to aj od toho, aký alkohol použijeme.
Takže namiesto napádania autorky si radšej niečo naštudujte.
Takže namiesto napádania autorky si radšej niečo naštudujte.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 19 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 22 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 2 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 3 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 6 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 6 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky
Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xp2o
57 názorů