"Hadi"
Hady z bramborového těsta - jídlo našeho dětství, si můžeme podle receptu připravit sami. Podáváme je nakrájené, posypané skořicí a cukrem a přelité rozpuštěným máslem a přitom můžeme zavzpomínat na prázdniny, strávené u babičky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 517 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,68 g |
Tuky | 19,06 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 83,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept připravoval dědeček mé kamarádky. Nedávno mi ho připomněla, tak jsem neodolala a upekla. Nejlépe chutnal u nich na dvorku jen tak, když ho rozmotáváte v ruce ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2022 15:00
Marie Svarcova: je to velice dobrý recept. Děláme ho stejně, jen do krupice přimícháme skořici a cukr - krystal . Na sádle nešetřit a dopékat dočervena, spodní část pak krásně křupe. Když jsem chodila do školy, nosily " erteplové tašky" na svačinu všechny děti. Ale na VŠ na koleji nikdy nevydržely dva dny, vždycky mi je spolubydlící snědli.
20. 5. 2022 08:41
zajímavý recept, hlavně dětem musí chutnat
5. 2. 2017 16:42
Dneska jsem to pekla, použila mleté ořechy od vánočního pečení a musím konstatovat že je to vynikající pochoutka pro zimní odpoledne, vnoučatům chutnalo i k obědu. Hned to hážu do svých oblíbených receptů. Děkuji.
2. 5. 2016 20:15
Moje maminka to sypala místo krupice mletými ořechy))))))))))))
13. 9. 2014 15:36
Mockrát děkuji za super recept - jednoduché a výborné. Dětskou krupičku jsem rovnou smíchala s cukrem a skořicí. Výborné teplé i studené.
30. 7. 2014 08:38
To jsem ještě ve svém životě nepekla a bylo to moc fajn a všem doma chutnalo dávám ***** a přeji všem jen tak dále.
30. 6. 2013 12:32
Bramborová jídla já mám moc ráda, je to zajímavý recept Nofronko , líbí se mi
6. 12. 2012 12:54
Tisknu recept a ozkouším při nejbližší příležitosti! Miluju sladká, bramborová jídla! :)
19. 11. 2012 19:17
Marynka:Díky, pro někoho staré a pro jiné nové
18. 11. 2012 18:11
Doma jsme tomu odjakživa říkali erteplové tašky. Rozválené bramborové těsto hodně omastíme sádlem, hustě posypeme směsí krupičky, práškového curu a skořice a svineme jako závin. Pekáč také hodně omastíme - sádlem! Čím víc, tím líp. Krájíme opět jako závin. Na jednu "nohu" závinu se spotřebuje těsto z půl kg brambor. Je to ale úžasně dobré a laciné. Už dávno mě napadlo sem dát "recept", ale bez fotky je to špatné a nemívám na to čas. Stejně jako bramborové placky se škvarkama. Také zde ještě nejsou, jak je dělám já. Ale je to pořád dokola bramborové těsto, jen s krajovými či místními obměnami, tak mi to jako nový recept nepřipadá. Zdravím M
18. 11. 2012 12:19
18. 11. 2012 11:48
Jitkas:Moc vám děkuji, vy jste důkaz, že ne všichni neregistrovaní jen rejou,
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde a králíky ani zvěřinu nemá
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde a králíky ani zvěřinu nemá
18. 11. 2012 11:44
Všem moc děkuji za milé komentáře
18. 11. 2012 11:15
Skvělé,kdysi jsem to jedl a bylo to sypaně krupicí a mákem,dá se tam sypat i opražená strouhanka.Babička místo sádla dávala máslo.Sádlo mi přijde spíše na slano i když......škvarkové cukroví.Dávám bodík a vyzkouším.
18. 11. 2012 10:48
My tomu říkali jinak, ale jak? Hmm skleroza pracuje a v kuchařince to nemůžu najít, každopádně mňááám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 1 hodinou
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 2 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 3 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 3 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 12 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 15 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 16 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: laciné recepty těsto na hady jak uvařit hada hadi recept pokrm z hada laciná jídla recept na hada hadi had recept recept hadi bramborovi hadi recept na hady recept had hadi recepty hadi z těsta laciné letní recepty jak upect hada jidlo z hada recepty z hada had recepty
Suroviny: brambory, vejce, mouka hrubá, olej, sůl, prášek do pečiva, krupice dětská, sádlo, cukr moučkový, skořice mletá, sádlo
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
30 názorů