Hadi sv. Jiří
Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 721 kJ / 2 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,98 g |
Tuky | 72,16 g |
Vláknina | 18,18 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 457,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hadi z kynutého sladkého těsta se prý kdysi pekly před svátkem sv. Jiří a prodávaly třeba před kostelem.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2012 17:31
27. 3. 2012 22:26
Při pečení se z trouby linula jemně "štrůdlová" vůně jako předzvěst věcí příštích...
A také jsem zjistila, proč má toto pečivo v názvu slovo had... Těsto má tendenci v troubě sklouzávat z formiček a často si leze kam se mu zlíbí. Alespoň v mojí realizaci byl každý tvar odlišný od druhého...
Ivo, Tvoje recepty jsou báječné a vždy fungují. Vážím si Tě.
27. 3. 2012 14:33
27. 3. 2012 14:28
27. 3. 2012 14:23
27. 3. 2012 13:58
Ď.
23. 4. 2010 16:50
22. 4. 2010 21:38
22. 4. 2010 20:17
22. 4. 2010 19:08
22. 4. 2010 18:41
22. 4. 2010 16:40
22. 4. 2010 16:16
22. 4. 2010 16:05
22. 4. 2010 15:47
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 11 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 35 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Tématické fráze: pečení hadi testo na opekani těsto na hady hadi z těsta dort ve tvaru hada těsto na pečené hady pečení hadi z těsta sladké těsto na opékání pečený had kynutí hadi těsto na hada opékání hadů had z těsta pečení hadi recept hadi opékání těsta pečení hadů pečení hada hadi na opékání hadi z kynutého těsta
Suroviny: džus jablečný, tuk hera, vejce, cukr, cukr vanilkový, sůl, skořice mletá, šťáva citronová, mouka hladká, droždí čerstvé
Hadi sv. Jiří
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nR3R
20 názorů