Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.
Suroviny pro 1
1
sklenice 0,5 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 1 830 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 31,87 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Příloha: dobrý chlebík a pivko
V lednici údajně vydrží měsíc, nemám vyzkoušeno, vždy jsme snědli dřív :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 5. 2015 20:22
skvělé, jdu dělat opět, a znova, moooooc děkuji
11. 5. 2015 15:00
Tak tohle bych rozhodně utopenci nenazvala. Je to dobré - spíš hodně dobré, kdysi jsme dělávali něco podobného s tím rozdílem, že převařenou "patlu-matlu" jsme nechali vychladit a následně ještě smíchali s majonézou. Uzeninu jsme nakrájeli na nudličky a přidali jsme nakrájené kyselé okurky a cibuli. Říkali jsme tomu "sloní žrádlo". Takže za mě ANO, pouze nesouhlasím s názvem . Ale to je detail. Včera jsme to vyzkoušeli - do zavařovačky vlezly 4 špekáčky a byla to ňamka. Toho chilli jsem se trošku bála, dala jsem míň, ale příště dám bez obav podle návodu.
11. 5. 2015 12:31
Ahoj , já mám jinou vychytávku , ráno naložím a večer pohostím. Recept- svařím 1/3 l octa s 2/3 vody , přidám sůl -tolik , aby mi to vyhovovalo , nové koření ,pepř celý a bobkový list -vše podle mojí chuti ,až se to povaří 2 minuty , dám z plotny a hodím do láku nakrájenou cibuli a zamíchám ,ještě dosolím ,pokud je to třeba , do sklenice dám trochu této cibule , pak vrstvím na čtvrtiny nakrájené buřty , zase cibuli ,buřty přidám nálev tak , aby to bylo vše ponořené .Posypu trochou ml. pepře a dám lžičku oleje, zavřu sklenici a dám do chladu .můžou se jíst za pár hodin , nebo i za týden . Doufám ,že budou chutnat , papa
11. 5. 2015 11:36
Vařím rád, vařím s chutí, ať to jsou buřty nebo pečené maso, jdu tyto buřty udělat, nakládat je u nás, nemá cenu, vždy zmizí druhý den. Zdravím Vás, kdo má fajné nápady
10. 5. 2015 22:26
BlankaZ:utopenci v lednici nemůžou vydržet měsíc protože už za tři dny tam nic nezbyde
10. 5. 2015 21:22
Mimochodem,psala jsem že kečup je z Lidlu.
10. 5. 2015 21:16
Romane, měsíc bych to neriskovala :) A co vás udivuje na špekáčcích z Lidlu? Kde kupujete vy? Ráda se nechám inspirovat
10. 5. 2015 21:07
Milá BlankoZ... v receptu je napsané že to vydrží v lednici i měsíc
pokud tam dáte kečup a hořčici tak určitě i déle, neboť jsou jistě plné konzervantů...
neberu vám to, klidně to dělejte i jezte... nechtěl bych vás mít doma ani jednu špekáčky z lidlu
pokud tam dáte kečup a hořčici tak určitě i déle, neboť jsou jistě plné konzervantů...
neberu vám to, klidně to dělejte i jezte... nechtěl bych vás mít doma ani jednu špekáčky z lidlu
10. 5. 2015 20:52
Jana Remková > to je sice pravda,ale mě spíš přišel zbytečný komentář od p.Romana.
Jak dlouho můžu buřty nechat v lednici?Mám je naložené od včerejška.
Jak dlouho můžu buřty nechat v lednici?Mám je naložené od včerejška.
10. 5. 2015 12:44
BlankaZ: Blani, to je zbytečné . Kašlem na to
10. 5. 2015 12:37
Roman Štefl > Zrovna včera jsem něco hodně podobného dělala. Špekáčky(80% masa), kečup Mikado z Lidlu, taktéž kvalitní hořčice,harissa (papriková pasta)a worchester.
Neříkám tomu utopenci........Jsou to nakládané buřty(což zní v podstatě stejně jako utopenci;).
Jestli vám jde jenom o název,tak to jo...Má se to přejmenovat na patlaninu abyste byl spokojen?
Neříkám tomu utopenci........Jsou to nakládané buřty(což zní v podstatě stejně jako utopenci;).
Jestli vám jde jenom o název,tak to jo...Má se to přejmenovat na patlaninu abyste byl spokojen?
10. 5. 2015 10:25
Dajda + Jana Remkova
1. Nic ve zlém, jestli je podle někoho "na chuť dobrá kombinace" kečup+hořčice+čili omáčka... tak to je mi ho upřímně líto, jeho chuťové buňky musí být dost zle zničené Jsem Čech jak poleno, ale tohle bych fakt nedal
2. O zelenině nebyla v mé reakci řeč
3. Pokud kupujete tzv. uzeniny od velkovýrobců např. z "Kosteleckých uzenin" nebo jiných, pak to chápu - kečup a hořčice to už nezkazí
4.Pokud někdo řekne že jedl a dělává utopence, pak musí potvrdit že toto NEJSOU A ANI NEMOHOU NIKDY UTOPENCI BÝT
1. Nic ve zlém, jestli je podle někoho "na chuť dobrá kombinace" kečup+hořčice+čili omáčka... tak to je mi ho upřímně líto, jeho chuťové buňky musí být dost zle zničené Jsem Čech jak poleno, ale tohle bych fakt nedal
2. O zelenině nebyla v mé reakci řeč
3. Pokud kupujete tzv. uzeniny od velkovýrobců např. z "Kosteleckých uzenin" nebo jiných, pak to chápu - kečup a hořčice to už nezkazí
4.Pokud někdo řekne že jedl a dělává utopence, pak musí potvrdit že toto NEJSOU A ANI NEMOHOU NIKDY UTOPENCI BÝT
10. 5. 2015 09:48
Roman Štefl:
Jana Remkova:
Já si myslím, že při dnešní kvalitě uzenin je úplně jedno, do čeho si buřty naložíme. Je to jako s tou zeleninou!
Na chuť to bude určitě dobré .....
Jana Remkova:
Já si myslím, že při dnešní kvalitě uzenin je úplně jedno, do čeho si buřty naložíme. Je to jako s tou zeleninou!
Na chuť to bude určitě dobré .....
10. 5. 2015 09:20
Roman Štefl: Ale jedla. Dělávám je často. Tohle je malinko něco jiného, ale kdo neochutná, nemůže posoudit. Udělala jsem je z trojdávky vloni na narozeniny a bylo málo. Náš národ je zvyklý na kečup, hořčici atd. Co už naděláme?? Zelenina, zelenina a zase zelenina?? Stačilo mi nedávné sdělení v médiích, jak zelenina a všechno to, co si myslíme, že je skvělé našim dětem a vnoučatům zaneřádí ledviny. Takže o tom, co je zdravé a dobré raději nebudu polemizovat.
10. 5. 2015 08:08
Jana Remkova: dalo by se s úspěchem pochybovat jestli kombinace kečup + hořčice + chilli a worchester omáčka nemá chybu, ale jak se říká: proti gustu, žádný dišputát chybí tam jen majonéza od "helmanse"
Sakra lidi to chcete tvrdit že tohle jsou utopenci? To jsou buřty naložené ve směsi čehosi
Pravděpodobně jste nikdy nejedla opravdového, a hlavně správně uleželého utopence
Sakra lidi to chcete tvrdit že tohle jsou utopenci? To jsou buřty naložené ve směsi čehosi
Pravděpodobně jste nikdy nejedla opravdového, a hlavně správně uleželého utopence
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 11 minutami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 42 minutami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 53 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 2 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 3 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 6 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 7 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: naložení utopenců recepty utopenci z párků utopenci s kecupem a horcici utopenci z párků recept na naložení utopence naložení utopenci jak naložit špekáčky utopenci hned k jídlu jak vyrobit utopence jak naložit buřty utopenci v majonéze recept na utopence utopenci recept utopenci z kabanosu salat z utopencu utopenci v marináde utopenci s párků utopenci utopenci s kecupem utopenci v kecupu
Suroviny: špekáček, cibule, ocet, olej, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, kečup sladký, omáčka chilli, voda
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
64 názorů