Pracny
Ořechové pracny jsou tradiční cukroví, které pekly už naše prababičky. Příprava není složitá, ale neobejdete se bez formiček. Upečte je nejlépe o prvním adventu, na vánočním stole budou proleželé a na jazyku se pak jen rozplynou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 488 kJ / 5 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,56 g |
Tuky | 341,80 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 714 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 546,09 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2015 14:46
Super recept, šly krásně ven z formiček.
4. 12. 2014 12:42
Naprosto skvělý recept
15. 12. 2013 14:35
Do pracen dávám vždy 100%ní tuk a pak jdou stoprocentně vyklepnout z formiček
10. 12. 2013 19:14
Annie:
klidně to nechte zatím "u ledu", možná přibudou ještě další nepodarky a asi tak na Šimona dejte vše do pytlíku, trošku to pošlapte (ne na prach!) přidejte zbytky krémů, čokopolev, ale hlavně pro spjení "marmeládu",pak do toho cákněte rumu (ať si svišti zvykají už od mala) a můžete přidat rozinky a vůbec kde co. Můžete vedle nepečených kuliček plnit do lineckých košíčků, mezi kolečka atd. atd.
Když to rozetřete na piškotový plát máznutý džemem tak to má trvanlivost 2-3 dny, před podáváním nazdobíte šlehačkou, tak vám ruce urvou a příště vám bude toho "odpadu" chybět ...a říká se tomu SVĚŽENKY
klidně to nechte zatím "u ledu", možná přibudou ještě další nepodarky a asi tak na Šimona dejte vše do pytlíku, trošku to pošlapte (ne na prach!) přidejte zbytky krémů, čokopolev, ale hlavně pro spjení "marmeládu",pak do toho cákněte rumu (ať si svišti zvykají už od mala) a můžete přidat rozinky a vůbec kde co. Můžete vedle nepečených kuliček plnit do lineckých košíčků, mezi kolečka atd. atd.
Když to rozetřete na piškotový plát máznutý džemem tak to má trvanlivost 2-3 dny, před podáváním nazdobíte šlehačkou, tak vám ruce urvou a příště vám bude toho "odpadu" chybět ...a říká se tomu SVĚŽENKY
10. 12. 2013 16:28
Annie: řešení existuje, už je to upečené, takže doporučuju drť smíchat např. s rumem, nebo zředit jen vodou, pokud je to i pro děti, a udělat kuličky. Ty se dají obalit v kokosu, čokoládě atd. prostě budete mít nepečené cukroví. Nic si z toho nedělejte, že to nešlo vyklopit, příště se to povede a tohle prostě využijte takto a ještě se tvařte, že to byl úmysl, úspěch je zaručen
10. 12. 2013 16:24
Tak těsto je na chuť dobré, ale z formiček jsem nedostala ani jednu, teď vymýšlím co s miskou pracnové drti
10. 12. 2013 10:12
Včera jsem je úspěšně dopekla , formičky jsem vymazávat nemusela, krásně se vyklepávaly. Pracny jsou vynikající .
8. 12. 2013 19:39
Těď jsem je dopekla nemají chybu. Díky za recept.
5. 12. 2013 17:00
Děkuji.
5. 12. 2013 16:56
Denny: Já nechávám aspoň hodinu
5. 12. 2013 15:52
Těsto se nemusí nechat odležet do druhého dne?
4. 12. 2013 21:38
mám podobný recept od dědečka, tak přidám jen fotku , jsou skvělé
4. 12. 2013 16:36
Jana Jelínková: cca na 200 stupňů asi 8-10 min v rozehřáté troubě
4. 12. 2013 12:06
Jana Remkova:
Dobrý den, na kolik stupňů jste je pekla a kolik cca minut?
Dobrý den, na kolik stupňů jste je pekla a kolik cca minut?
30. 11. 2013 14:04
Přidávám ti foto. Receptů na pracny-medvědí tlapky je tady hodně a tak nebudu vkládat další. Já mám recept od mojí mámy už 30 let starý Ještě ohledně toho vymazávání formiček. Nikdy jsem je nevymázavala, ale bacha na tuk. Jakýkoliv jiný, než Hera, nebo máslo by problém mohl dělat. Například Stela obsahuje hodně vody a pak to opravdu nejde z formiček ven
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 18 minutami
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 58 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 1 hodinou
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
vervla uvařil před 1 hodinou
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské pracny: Upečte si tohle cukroví podle receptu Marie-Janků Sandtnerové
7 oblíbených receptů na vánoční cukroví: Co milovaly a rády pekly naše babičky
Jak na nejlepší pracny? Do těsta přidejte trochu hřebíčku a nechte ho odležet, na snadné vyklopení z formičky stačí jeden fígl
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší recept na pracny cukroví pracny pracny cukroví recept těsto na pracny vanoční pracny medvědí pracny nejlepší pracny pracny vanocni cukrovi ořechové pracny pracny těsto recepty pracny cukrovi vánoční cukroví pracny pracny ořechové pracnové těsto vánoční pracny recept výborné pracny recepty na pracny vánoční cukroví pracny těsto vánoční cukroví nejlepší recepty pracny cokoladove pracny
Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr moučkový, ořechy mleté, kakao, skořice mletá, koření hřebíček, cukr moučkový, cukr vanilkový
Pracny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrvG
70 názorů