Domácí rychlé máslo
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když bude šlehání trvat déle nebojte se!! :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2017 23:23
28. 5. 2015 10:05
8. 5. 2013 17:57
senky: to bude asi náhoda poradila ho kamarádka ...
Jamie je moc šikovný!!
Jamie je moc šikovný!!
13. 2. 2013 00:12
Montanka: při přípravě šlehačky se musí dávat pozor na přešlehání, jinak se srazí a oddělí se tuk.
13. 2. 2013 00:09
Děvčata, vždyť víme, o čem je řeč. Když jsem byla trochu větší, abych mohla máslo stloukat, tak jsem vždy při práci musela povídat nebo zpívat, abych nemlsala. Vždycky jsem nadzvedávala víko soudku, abych se "podívala", jestli se už máslo tvoří, ale vždycky jsem prstem setřela smetanu a olizovala. Mňááám. To byla dobrota. Ale také pořádná dřina - ruce od točení klikou bolely, zvláště, když už se začínaly tvořit hrudky másla, tak to šlo ztěžka. Ale stálo to za to. Za odměnu jsem směla olízat celé víko, kde ulpělo podmáslí s kuličkami másla.
12. 2. 2013 20:04
Nadja: stojí za vyzkoušení u nás doma je většina věcí k okamžité spotřebě
12. 2. 2013 20:04
Nadja: a já jsem babičce ujídala lžičkou a máslo mám ráda do teď a poznám, když je dobré - zkrátka jako to od babičky
12. 2. 2013 19:57
Nadja: já se taky hlásím do klubu vzpomínek
12. 2. 2013 19:47
tak tohle se mi stávalo, když jsem šlehala šlehačku :D tak bych to mohla zkusit cíleně :D
12. 2. 2013 19:45
Nadja: máme úplně stejné vzpomínky
12. 2. 2013 19:37
senky: jj, včera dělal Jamie. Ale je to máslo jen k okamžité spotřebě.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
12. 2. 2013 18:36
Zdrojem je Jamie Oliver Včera zrovna toto máslo dělal, ale postup byl trošičku propracovanější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 6 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 8 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 10 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 10 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: jamie oliver - domácí máslo jamie oliver domácí máslo domácí máslo domácí máslo ze smetany jamie oliver máslo domácí máslo jamie oliver jak stloukat máslo robot na maslo domaci maslo jamie recept domaci maslo máslo rychle máslo v robotu jamie a máslo rychlé máslo rychlé domácí recepty domácí máslo z kyselé smetany maslo ze smetany jamie oliver máslo z kyselé smetany máslo oliver jamie oliver maslo domaci
Suroviny: smetana ke šlehání
Domácí rychlé máslo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kok
12 názorů