Plněný sladký chlebánek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 814 kJ / 1 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,26 g |
Tuky | 73,11 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 367 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 245,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 7. 2009 00:20
Tak jsem tentokrát mc spěchala a zapomněla jsem chlebánek nechat ještě v pekárně kynout. No a podívejte co mi udělal, kluk jeden A to jsem si při pečení řikala, jak pěkně kyne. Ale i tak byl moc dobrý.
31. 5. 2009 09:34
Mirčo mě osobně se naopak ta tvoje fotka líbí, že je taková " živá" a navíc, myslíš, že chuťovým buňkám vadilo, jak moc byl ten tvar dokonalý?Ale taky to vyzkouším, sice jen v klasické troubě a po tvých připomínkách si dám bacha na těsto , každopádně i pro cahleen
31. 5. 2009 09:28
Cathleentak jsem se konečně dostala dát ti fotečky mého výtvoru.Bohužel ani zdaleka nevypadá tak dobře jako chutnal.Byl vynikající a tak jsme ho hned spapali.Příště udělám těsto trošku hutnější a snad to bude lepší.Jé-zapoměla jsem ti napsat,že jsem část hladké mouky nahradila celozrnnou(asi 100g).Kdyby se ti fotky nelíbily tak je smáznu,ano.Posílám boďku za super recept a při příštím pečení si zkusím napravit reputaci.
30. 5. 2009 06:20
Miri, jsi šikulka!Bochánek by měl být měkounký a lehounký už jen podle toho, jak měkké a "živé" to bylo, když jsi ho dávala do pečky....snad vám bude chutnat
29. 5. 2009 22:53
Cathleentak jsem právě dopekla.Pekelně krásně mi tím voní celý byt(takhle na noc),ale kdyby jsi věděla jak mě potrápil.Vše bylo super,těsto se hezky zadělalo,i se s ním prima pracovalo-plnila jsem mameláda:meruňka a lesní směs,tvaroh se zakysankou s rozinkami a bez rozinek.Zabalit to ještě jakž takž šlo,ale přendat do pečky,to byl porod.Běhala jsem okolo toho jak okolo prního miminka a něvěděla jsem jak ho podebrat.Těsto bylo tak jemné(ne tenké),že se mi kroutilo v rukou jak had.No nakonec jsem zavřela oči,podebrala ho a hup s ním do nádoby.Upekl se pěkně-50min-ale chuť prozradím až zítra
29. 5. 2009 13:57
Díky moc.Vyzkouším s tvarohovou plňkou a marmeládou,asi.Když se zadaří přibudou fotečky
29. 5. 2009 12:54
Miri, v pečce zpravidla peču déle, než v troubě. Tenhle chlebánek bych tam (odhadem) nechala aspoň 45min, pak vyzkoušet špejlí, jestli těsto nelepí.
29. 5. 2009 11:51
Cathleenjak dlouho pečeš v DP?Stejně jako v klasické troubě?Docela mě to láká na vyzkoušení.Díky
29. 4. 2009 06:17
Jani, je myšleno mléka NEBO vody....já téměř všechno kynuté těsto (i sladké) zadělávám vodou, připadá mi takové....lehčí.Mám ohromnou radost, že ses do práce s pečkou tak "obula"
A jak píše Jiřina, pečka těsto zadělá a vykyne, ty ho pak, nadýchané, vytáhneš, dobře propracuješ a dál použiješ (nakrájíš na dílky, z těch uděláš housky aj, v tomhle případě vyválíš, naplníš, zavineš a vrátíš do pečky, kde vykyne.- Pokud budeš péct v ní a ne ve formě, jak je u receptu. Do pečky bys vlastně měla těsto rozdělit a udělat 2 menší roládky, na každou stranu těch hřídelí na dně jednu. - Po nakynutí ve formě už jen nastavíš pečení a zapneš a trochu hlídáš.)
Přeju ti, ať se ti povede!
A jak píše Jiřina, pečka těsto zadělá a vykyne, ty ho pak, nadýchané, vytáhneš, dobře propracuješ a dál použiješ (nakrájíš na dílky, z těch uděláš housky aj, v tomhle případě vyválíš, naplníš, zavineš a vrátíš do pečky, kde vykyne.- Pokud budeš péct v ní a ne ve formě, jak je u receptu. Do pečky bys vlastně měla těsto rozdělit a udělat 2 menší roládky, na každou stranu těch hřídelí na dně jednu. - Po nakynutí ve formě už jen nastavíš pečení a zapneš a trochu hlídáš.)
Přeju ti, ať se ti povede!
28. 4. 2009 22:30
oblíbených,samozřejmě
28. 4. 2009 22:29
Janko,nechci dělat chytrou a odpovídat za Cathlen,ale udělej si těsto v pekárně,až vykyne tak to udělej podle receptu a vrať zpátky do pekárny,dej jenom program pečení.,že jo Cathlen .Taky jsem si dala do blíbených a udělám co nejdřív
28. 4. 2009 20:02
A ještě, tady píšeš vyndáme z pekárny a vyválíme, jak jsi to teda udělala v té pekárně? Vypadá to super. Promiň, že otravuji, ale Chtěla bych vyzkoušet něco sladkého právě v pekárně
28. 4. 2009 20:00
Cathllen, je myšleno 100ml mléka i vody, nebo, že mléko můžu nahradit vodou?
2. 2. 2009 21:29
Dělám podobný, jen dovnitř dávám tvarohovou nebo makovou nádivku, někdy obě půl na půl, pak je to moc pěkné na řezu.
26. 12. 2008 17:24
Vypadá nádherně a už je recept v oblíbených
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 25 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 33 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 37 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 39 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 47 minutami
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Další recepty
Tématické fráze: sladké pečení recepty sladké pečení sladke recepty z domaci pekarny sladké recepty domácí pekárna sladké pečení v domácí pekárně sladké recepty do domácí pekárny sladké pečivo z domácí pekárny domaci pekarna recepty sladke recepty sladké pečení merunkova marmelada z domaci pekarny sladké pečení v pekárně sladké recepty do pekárny dort ve tvaru nahrobku domácí pekárna sladké recepty recepty na pečení sladké sladké pečivo pro domácí pekárny sladké pečivo - domácí pekárna velikonocni peceni v domaci pekarne domácí pekárna sladké pečivo recepty na sladke peceni
Suroviny: mouka hladká, cukr, droždí, mléko, vejce, máslo, sůl, marmeláda, ořechy, vejce
Plněný sladký chlebánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5W7
16 názorů