Stifado - řecká alchymie (podle mě)
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale vyniknou chutě koření snoubené s červeným vínem. Už jen ten mořský vánek.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 17 119 kJ / 4 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 352,65 g |
Tuky | 148,36 g |
Vláknina | 118,24 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 239,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Blíže ke stifadu např. viz:
www.sukno.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=3961
Stifado se v Řecku připravuje i ze skopového, jehněčího. Jamie Oliver doporučuje maso na stifado předem marinovat v lednici 12 h.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2013 08:51
http://www.fotoradce.cz/fotografie-a-autorsky-zako...
Je zajímavé si to přečíst, snad potom změníš svůj názor s zjistíš, že Tě tu nikdo nechtěl poškdit
5. 4. 2013 08:27
5. 4. 2013 01:09
4. 4. 2013 23:13
4. 4. 2013 22:43
Naposledy se zapojuji do diskuze zde pod tímto mým receptem na Stifado.
Ad tejaja a magdalenka: O serveru Varecha.sk jsem se dozvěděl až z této diskuse. Do té doby jsem o něm neměl ani páru. Mnou staženou fotku jsem nechal vyhledat na strejdovi gůglovi, nikoliv přímo z Varechy.sk.
Ad logo Varecha.sk: Trvalo mi ani ne 5 minut, než jsem teď zkušebně logo z fotky vyradýroval v grafickém programu. Žádný problém!
Opravdu jsem autorem tohoto receptu, psal jsem ho včera v notýsku na pičítači nejmíň hodinu, než jsem ho sem práskl. A ještě jej několikrát upravoval a opravoval rovnou na stránce.
Na Varecha.sk je recept uveden pod zmíněnou fotkou v úplně jiné surogaci a jiném zpracování, já jej přizpůsobil pro PH, autor-anonym z Varecha.sk jej zveřejnil pro zpracování v hrnci na plotně (viz varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-dusene-na-cibulkach-stifado/7007-recept.html).
Takže jestli je či není nonya autorem (autorkou) fotky, je diskutabilní.
Omlouvám se ještě jednou všem, kterých se dotklo použití stažených fotek, chtěl jsem jen, když už nemám fotky vlastní, aby pro vaši názornost byly fotky co nejrealističtější a aby znázorňovaly jídlo v hrnci opravdu takové, jak ve skutečnosti vypadá a to předmětná fotka (fotky) z nabídnutých stovek bezezbytku splňovala (-ly). A že mi gůgl nabídl fotku zrovna z Varechy? Holt BIGNO! Trefa!
Už to víckrát neudělám a slibuju, že svoje recepty zde na topce už zveřejňovat nebudu.
ejajama
4. 4. 2013 20:55
V každom prípade je to výborne vyzerajúce jedlo
4. 4. 2013 19:52
4. 4. 2013 19:40
4. 4. 2013 19:21
4. 4. 2013 19:07
4. 4. 2013 19:02
http://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-dusene-n...
4. 4. 2013 18:50
4. 4. 2013 13:49
4. 4. 2013 11:24
Řecká rajčata, to je o něčem jiném! Barva, chuť, vyzrálost, konzistence... Česká rajčata (prdlajs česká, Made in Spain, Poland, etc.!) jsou bledá, nedozrálá, vodnatá, sosík je pak vodový, proto doporučuji jeho částečné odpaření a proto doporučuji použít i "mírně jetá" rajčata, která bývají časem dozrálejší.
Perlička: Na Rhodu, ač jsme ve vnitrozemí viděli řadu obrovkých zeleninových farem, avšak opuštěných a zdevastovaných, se prodávají v krámcích rajčata v bedničkách Made in Poland . Taky podle toho chutnají .
Pravděpodobně tvůj PH funguje obdobně jako ostatní, tedy i můj.
4. 4. 2013 11:23
Když se ale člověk " prokouše " tím románem, tak mu zůstane výborný recept.
Je mi jasné, že se teď dozvím, že nemám smysl pro humor atd., ale budiž, smysl pro humor mám, ale asi jiný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Caesar salát wrap
Přidáno před 2 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 16 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 17 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno 2. 5. 2024 08:28
Právě bylo uvařeno:
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 10 minutami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 12 minutami
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 1 hodinou
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 12 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 12 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 12 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí stifado králík stifado stifádo z králika styfado jehněčí stifado stifado-recept stiffado koření na stifádo řecké jídlo stifado hovězí stifado recept recka kuchyne recepty stifado jamie oliver stifasdo recept řecký guláš stifádo guláš stifado kralici stifado hovězí pupek recepty sifádo co je stufato stifago
Suroviny: pupek hovězí, cibule, rajče, česnek, rajče ve vlastní šťávě, olej olivový extra virgin, bobkový list, skořice celá, koření hřebíček, pepř černý, koření nové koření, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý, víno červené suché, kečup sladký, cukr, chléb, česnek, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, skořice, koření oregáno sušené, víno červené suché, ocet vinný červený,
Stifado - řecká alchymie (podle mě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wQZ
29 názorů