Djuveč (džuveč)
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí chutí, ani není potřeba vařit přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 595 kJ / 2 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,86 g |
Tuky | 53,95 g |
Vláknina | 25,55 g |
Cholesterol | 357 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 281,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako přílohu lze dát ještě čerstvý chlebík, nebo uvařím brambory či rýži extra a použiji jako přílohu.
Dělám minimálně 1x do měsíce a třeba jen ze dvou, nebo jednoho druhu masa. I tak nám to moc chutná.
Zdroj: Co chutná v Evropě (toto je z Chorvatska).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2013 08:33
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
12. 5. 2013 08:19
1. 3. 2013 11:54
Videli ste niekdy, že keď si objednáte Paellu dostanete k nej ešte ďalšiu ryžu? Ja nie a som tu už dlhé roky.
15. 9. 2011 13:56
21. 8. 2011 20:55
Jako typicky priklad uvadim nasi SVICKOVOU. Kdo z vas neochutnal mnoho variant tohoto naseho typickeho ceskeho chodu? … a nektere z nich maji spolecny jen ten nazev!
A proto varme cokoli, jen kdyz nam chutna, jen budme opatrni na nazvy!!!!
21. 8. 2011 07:21
30. 6. 2011 11:51
jo ještě přidávám feferonku, ta u nás musí být ve všem.
20. 1. 2010 19:57
3. 2. 2009 00:38
s plátky masa hovězího, vepřového a skopového je-li.Vše prosypávám vypranou rýží a kořením na jehněčí + solím. Vše podliju dostatkem vody, uzavřu a dusím 1/2 hod.Naše 6 členná rodina toto jídlo z 1 hrnce miluje.
11. 1. 2009 19:41
11. 1. 2009 19:15
10. 1. 2009 21:46
musela by si sa ale zaregistrovat
10. 1. 2009 21:41
10. 1. 2009 21:31
10. 1. 2009 21:30
Ono je to s ním tak, že manžel sloužil u vás v UN (Unprofor)a tam mu nesmírně ten Djuveč moc chutnal, tak jsem po něm pátrala a vypátrala tento v Chorvatské kuchyni v kuchařce: Co chutná v Evropě. Pokusím se ho jistě někdy udělat podle Tebe. Ď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 11 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nudličky na hořčici
ZefoB uvařila před 3 minutami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 13 minutami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 8 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 12 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 13 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 15 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 15 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 17 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak se vaří džuveč džuveč se sýrem balkánský džuveč kuřecí džuveč vepřový džuveč džuveč z mletého masa chorvatský džuveč džuvač džuveč z vepřového masa džuveč s rýží džuveč video džuveč rýže džueč bulharský džuveč hovězí džuveč džuvedž džuveč z kuřecího masa skopové maso recepty jak se dela dzuvec recept na vepřový džuveč
Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, maso skopové, cibule, rajče, paprika, baklažán, paprika sušená sladká, sádlo, brambory, rýže, vývar masový, bobkový list, petrželka, pepř mletý, sůl
Djuveč (džuveč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADZP
18 názorů