Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
4 sklenice po 650 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,40 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 83,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,06 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.
Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme je dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2013 16:34
Teď ještě přemýšlím, jestli by se to nezkazilo, pokud bych cuketu jenom nasolila a zavařila. Abych si to pak dochutila k obrazu svému, co myslíte, šlo by to nebo se to zkazí?
18. 9. 2013 16:29
http://www.toprecepty.cz/recept/23607-cuketove-zel...
Jarunko děkuji
18. 9. 2013 16:23
18. 9. 2013 16:08
18. 9. 2013 16:06
18. 9. 2013 15:56
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 6 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 7 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 10 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Co dělat s přerostlou velkou cuketou? Jak si s ní nejlépe poradit? Vyzkoušejte oblíbené recepty na její zpracování
Další recepty
Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem
Suroviny: cuketa, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
36 názorů