Smažený sýr - smažák
Smažený sýr, alias smažák, je stále jedno z nejoblíbenějších jídel českých hospod i restaurací. Říká se, že u přípravy tohoto pokrmu vlastně není co zkazit, snad jen špatný výběr sýra. Nicméně je dobré znát pár triků, aby během smažení nevytekl.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 10. 2022 14:31
Dobrý nápad. Určitě někdy vyzkouším. Nedávno jsem jedla smažené blaťácké zlato a bylo to super
25. 7. 2021 11:45
mika59: Dnes dělám smažák, dle tvého receptíku, snad nevyteče! Už jsem zkoušela, kdeco, ale ten sýr nemá, ani čest a svědomí a vždycky někde trošku vyteče. Jak to jen dělají v restauraci?
Tentokrát to vyšlo, než začal trošku pouštět, už byl hotov a šel na talíř.
Tentokrát to vyšlo, než začal trošku pouštět, už byl hotov a šel na talíř.
17. 4. 2021 20:24
Zilvy: bramborový škrob.
17. 4. 2021 20:18
rebeka: souhlasím že sůl je zbytečná.
17. 4. 2021 20:13
Miilan: můžu se zeptat co je Solamyl?
3. 10. 2019 13:22
Říká se, že u tohoto pokrmu a jeho přípravy, vlastně není co zkazit. Snad jen špatný výběr sýra. Ovšem je úsměvné, jak se někdo snaží dodržovat termín "trojobal". Hladká mouka má v prvé fázi, třeba u masa, květáku nebo patizonů, účel pouze zbavit pokrmu povrchové vody, aby na ní ulpělo vejce. Proč tedy namáčet suchý sýr do vody, aby na něm ulpěla mouka? To je naprosto zbytečné! Zkuste jednou mouku prostě vynechat, protože u sýra tento účel neplní. Do dvou rozšlehaných vajec dejte jednu lžíci Solamylu a poté 2x obalte ve strouhance.
7. 11. 2017 22:08
Na fotce vypadá nádherně, hned bych si dala. Metodou pokus/omyl jsem se dopracovala ke 30% eidamu, s vyšším obsahem tuku to nefunguje a s goudou už vůbec ne....ale dostala jsem takovou chu´t že snad zkusím leerdammer light....
nakonec jsem neodolala, přikládám foto, s doma naloženými paprikami místo tatarky...
nakonec jsem neodolala, přikládám foto, s doma naloženými paprikami místo tatarky...
28. 4. 2016 14:46
Aby plátky sýra nebyly plané doporučuji před obalením natřít slabě jednu stranu sýra něčím co máme rádi např.pálivou pastu ,obalený sýr dejte do mražáku na hodinku ,je to opatření proti roztékání.Jinak obalený sýr v mražáku je připravený na použití kdykoli jindy.Půjde to i bez namáčení do vody.
20. 12. 2015 07:03
Smažák se zajímavou vychytávkou nemá chybu. Chutnalo.
5. 12. 2015 20:34
souhlasím smažák je fantasickej, i když do dietních jídel napatří, ale miluju ho,-)))
12. 1. 2014 21:19
Jo tak ten bych si dala
12. 1. 2014 16:39
JanaB1: miluju smažák byl včera k obědu já sůl nedávám, sýr je slaný dost.. s domácí tatarkou to nemělo chybu
Posílám bod a foto, jestli neva
Posílám bod a foto, jestli neva
30. 12. 2013 09:30
Namočení do studené vody je zajímavá vychytávka
30. 12. 2013 00:47
Pravda je, že někdy se snažíme najít něco ryhlého, dobrého, ale chybí nápad. A smažák rozhodně patří do této kategorie dobrých rychlovek
29. 12. 2013 22:09
Klasický recept?Člověk pořád vymýšlí nějaké speciality a kolikrát to stojí za prd,ale právě tenhle klas.smažák jsem měla nap.před 10 lety.A mám na něj šílenou chuť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 42 minutami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 1 hodinou
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 12 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 15 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 15 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 15 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 15 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smažák s netradiční tatarkou: Nevyteče, protože ho neobaluji jako všichni, říká influencer Ostravsky Gastrošef
Trochu jiný „smažák“: Smažený sýr feta ve speciálním těstíčku podle receptu řecké šéfkuchařky Marianthi božsky chutná
Jak na dokonalý smažený sýr: Zásadní je použít správný druh mouky, vejce nesolit a obalovat sýr jemně
Další recepty
Tématické fráze: smažený sýr smažený sýr recept smazák nejlepší smažený sýr recept na smažený sýr recept na smažák domácí smažený sýr jaky syr na smazak smazak recept syr na smazak nejlepší smažák smažák ze strouhaného sýra jak na smažený sýr jak obalit smažák recept na sýrový smažák domácí smažák smažený sýr jinak nejlepší sýr na smazak recept smazeny syr smazak se sunkou
Suroviny: sýr eidam, vejce, sůl, mouka hladká, strouhanka, olej
Smažený sýr - smažák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oK6K
22 názorů