Blbouny se žahourem
Jsme národ knedlíků, a to těch houskových, kynutých i sladkých. Plněné jsou skvělé, ale pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás tip. Z kynutého těsta udělejte knedlíky, uvařte na páře a ovocem je přelijte až při servírování.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 521 kJ / 1 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,21 g |
Tuky | 25,68 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 327,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jednoduchá varianta jahodových nebo borůvkových knedlíků, nemusí se plnit a jsou neskutečně žravé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2022 20:10
Moje první plněné knedlíky! Povedly se - nečekala jsem to, že se s těstem bude tak skvěle pracovat, že nebude třeba dosypávat mouku, že se mi těsto nebude lepit na ruce...Prostě bylo ÚŽASNÉ! Za nás jen - lepší vařené ve vodě, v páře jsou na nás moc suché.
14. 7. 2015 10:04
S tím pečícím papírem je dobrý nápad, já dávám vystřiženou látku ve tvaru napařováčku a používám i na knedlíky houskové a používám stále dokola...
2. 7. 2015 21:48
eva_s: Vařím tak i houskové knedlíky , přidala jsem názorné foto a přeji taky hezký večer
2. 7. 2015 11:04
NADEI: díky za perfektní radu . Já dělám knedlíky v páře tak, že na hrnec s vodou přidělám látku a na tu pokládam knedlíky. Jsou perfektní, ale Váš nápad je lepší. Vyzkouším. Zase se potvrdila stará pravda, že člověk se učí celý život ( je mi 60 let) . Mějte se hezky.
27. 1. 2015 11:36
katka: Pečící papír dávám,aby se knedlíky nepřilepili k pařáčku a nemusely se mastit. Vařím tak i houskové knedlíky a to tak, že dám každou šišku na papír velikosti malého sešitu,vyndám i s papírem,propíchám a je to,v tom papíru potom neoschnou.
27. 1. 2015 10:09
katka: autorka tam dává pečící papír, aby se jí to nepřichytlo na pařák.
27. 1. 2015 09:59
zeptm se to se vari na pařačku a ješte pečicí papir?dekuji za odpoved.
30. 5. 2014 13:38
Ivona: Jsem ráda,že chutnaly a že se recept líbí
29. 5. 2014 14:08
JSOU MOC DOBRÉUŽ JINŠÍ DĚLAT NEBUDU,DĚKUJI ZA RECEPT
25. 1. 2014 22:22
Ďakujem Vám všetkým za vyčerpávajúce vysvetlenie , ani som netušila, akú debatu som tu načala
Ešte si to celé tak zo desať krát prečítam a potom budem určite vedieť, čo je žahour a čo klevela
Ale inak ešte raz ďakujem
Ešte si to celé tak zo desať krát prečítam a potom budem určite vedieť, čo je žahour a čo klevela
Ale inak ešte raz ďakujem
24. 1. 2014 21:46
hosta:Jo,jo máš naprostou pravdu,ale důležité je,že nám chutná,ne
24. 1. 2014 16:34
hosta: jiťuli, ale dyk to píšu přece
24. 1. 2014 16:25
spagetka: no, klevela jsou povidla, která se zavařovat můžou, ale nemusí a žahour je k okamžité spotřebě - dohodnem se o tom?
24. 1. 2014 16:17
Žahouru moje jihočeská babička říkávala také švanda a u nás to byly rozvařené borůvky s cukrem a event. trochou smetany.
24. 1. 2014 16:11
hosta: jituš, já se nechci dohadovat, jo, napsala jsem to tak, jak se to od jakživa dělalo u nás. Klevela se u nás zavařuje a jde prostě o něco jiného než o džem či marmeládu. Žahour je tepelně rozvařená borůvková omáčkka připravená k okamžitému použití.
V žádném případě nejde o stejnou úpravu.
V žádném případě nejde o stejnou úpravu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Banana split
Přidáno před 22 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 58 minutami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 5 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 6 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 6 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 9 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 12 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 12 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 13 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte žahour? Lahodný ovocný přeliv můžete použít na knedlíky, palačinky nebo lívance
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
Milujete kynuté ovocné knedlíky? My také, a proto vám přinášíme hned dvě varianty na jejich vaření
Další recepty
Tématické fráze: borůvkové knedlíky se žahourem jihocesky boruvkovy žahour kynuté knedlíky se žahourem rozvařené borůvky borůvkové knedlíky s žahourem žahour z jahod knedlíky se žahourem borůvkové blbouny borůvková klevela rozvařené ovoce jihočeský žahour blbouny boruvkové blbouni kynute knedlíky s žahourem blbouni s boruvkami knedlíky s žahourem borůvkové knedlíky blbouni recept na blbouny boruvkova svanda blbouni
Suroviny: mléko, vejce, olej, mouka polohrubá, cukr, kvasnice, sůl, jahody, solamyl, cukr, máslo
Blbouny se žahourem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMkB
22 názorů