Candát na smetaně a červeném víně
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 176 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,80 g |
Tuky | 77,77 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 625 mg |
Sodík | 370 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 20,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Candát obecný patří mezi ušlechtilé druhy ryb a proto je pravidelně vysazován do revírů jako doplňková ryba. Má protáhlé tělo, z boků zploštělé. Na hřbetě se nachází dvě hřbetní ploutve. Břišní ploutve jsou umístěny hned za úrovní prsních. Tělo je zbarveno šedě s odstíny zelené. V mládí jsou na bocích zřetelné svislé tmavé pruhy. Dorůstá do délky až 130 cm a hmotnosti 21 kg. Nejstarší známý exemplář měl 25 let.
Původní domovinou candáta je povodí Dunaje a Volhy. Odtud se postupně rozšířil do střední a západní Evropy. Obývá především velké, pomalu tekoucí úseky řek, údolní nádrže a rybníky. Jedná se o hospodářsky nvýznamnou dravou rybu Česka. Řada rybářů se specializuje právě na lov tohoto druhu. Mezi labužníky je oblíben pro konzumní kvalitu svého masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2014 18:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 12 sekundami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 43 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 52 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 15 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: candat na vine se smetanou candát se smetanou candat na vine s pórkem pečení candát na smetaně candat na červené candát recepty se smetanou candát wikipedie candát recept candát nasmetane candát recepty candát se smetanou recept recept candát s porkem ryba na červenem víně candát na smetaně s pórkem candát se smetanou na víně candat s opecenym bramborem candat pečeny labužník candáta wikipedie candát na pórku recepty candát se smetanou
Suroviny: candát, máslo, cibule, víno červené, smetana, tymián, sůl, šťáva citronová, pórek
Candát na smetaně a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1q8R
1 názor