Pesto z pažitky
Suroviny
Porce: hotoveného pesta je ¾ skleničky od Moravanky
Nutriční hodnoty
Energie | 7 746 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 191,84 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 14,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Začalo se dařit pažitce na záhonku a už jsem měla druhou sklizeň. Mám ji nasušenou, zamraženou a tak jsem přemýšlela, co s další várkou pažitky.
Inspirací mi bylo“Pesto z medvědího česneku se sušenými rajčaty“ od Magdalenky, které jsem si upravila podle svých surovin a výsledek je jedlý a chutný.
Pažitka je dostupnější, než medvědí česnek, tak věřím,že mnohým tento recept příjde vhod.
Pažitkové pesto jsem zatím použila do masové rolády, na krůtí játra a do zeleninové polévky.
Do podobných přidávám všechny pesta, které jsem tady našla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2024 19:15
Hella: Helenko,budu ráda když vyzkoušíšDěkuji za tip na květy do pomazánkyMy už sice zahrádku nemáme,jen kousek parcelky s libečkem.Pažitku mám jen na římse v květináči,ale pokud mi ji kočky nesežerou,tak snad bude alespoń pro potěšení oka na posypání namazaného pečiva
9. 5. 2024 20:57
Květy z pažitky, když jí je moc, přidáváme do pomazánek, a tohle pesto také vyzkoušíme.
1. 5. 2018 21:13
Dnes jsem vyrobila z první pažitky, chuťově velmi dobré, už se těším, až pesto použiji v nějakém jídle.
17. 6. 2015 22:22
spagetka:Ladi,tohle"pesto"dělávám i ze zásob z mrazákuI u nás pažitka roste jako o závod
14. 6. 2015 16:51
Recept jsem si neuložila, což tímto napravuju. U našich se pažitka dosti "rozdivočela", tak kromě mražáku hledám i jiné možnosti uchování, dostala jsem tip na pažitku v soli a guglík mi našel i toto. Takže rozhodně udělám
29. 5. 2014 17:32
Anna Kocikova:Já jsem přidávala také slunečnicový co mi zbyl z domácích sušených rajčat.!!
29. 5. 2014 13:01
janatka:Dana61:Děvčata,udělaly jste mi velkou radostděkuji
Ivetko,díky i za fotoJsem moc ráda za vyzkoušení a komentář hlavně z toho důvodu,že po zveřejnění rcp mi přišly nějaké zprávy tipu,jak mohu takovou"šlichtu"zveřejnitPřitom jak píšeš i v těch míchaných vejcích je to vynikající
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
Ivetko,díky i za fotoJsem moc ráda za vyzkoušení a komentář hlavně z toho důvodu,že po zveřejnění rcp mi přišly nějaké zprávy tipu,jak mohu takovou"šlichtu"zveřejnitPřitom jak píšeš i v těch míchaných vejcích je to vynikající
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
29. 5. 2014 12:39
je to mňamka grilované papriky nemaje, česnek nemůže, tak jsem rozmichovala se sušenými rajčaty a je to mňamkadcera, když byla dvouletá říkala šmytlík a zůstalo jí to dodnes, nic nepomohli opravy na šnytlík čili pažitka
29. 5. 2014 12:12
Vůbec jsem si namyslela,že to bude chutnat tak dobře.Když jsem to rozmixovala,říkala jsem si,že to bude šlichta.je to vynikající a už mám vyzkoušené do smaženým vajíček.
5. 5. 2014 18:38
suslajda:Budu rádaděkuji
3. 5. 2014 19:31
Drahuško pažitka na zahradě roste jak blázen, určitě vyzkouším
2. 5. 2014 18:29
Díky všem
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejdeAle na to jakoby"pesto"to musí být mixérem.
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejdeAle na to jakoby"pesto"to musí být mixérem.
2. 5. 2014 14:51
Drahuško, super, to si ukládám
2. 5. 2014 08:38
to je dobrý nápad, taky mi roste jak zběsilá
1. 5. 2014 20:41
Chuťově to bude jistě výborné Jen já mám problém s pažitkou v mixéru. Jednou jsem si chtěla ušetřit práci při krájení pažitky do směsi bylinek do mrazáku a použila jsem mixér. Pažitka byla taková olepená od té své " šťávy " a nebyla sypká. Tak už zase pěkně růčo I když tady ta mazlavá konzistence vadit nebude
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Toustové smaženky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Přidáno před 22 hodinami
Topinky s masovou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech
Přidáno před 23 hodinami
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno 9. 6. 2024 07:50
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Právě bylo uvařeno:
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 1 hodinou
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 2 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 2 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 3 hodinami
Tvarohová rybičková pomazánka
Swarofka uvařila před 3 hodinami
Kokosovo tvarohový koláč - strouhaný
Marylka uvařila před 4 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Marylka uvařil před 4 hodinami
Bramborovo-špenátové placičky
no.hanka@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Mleté řízky s nivou
Racek73 uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pažitkové pesto pesto z libečku pažitka recepty libečkové pesto jak uchovat pažitku uchování pažitky pažitka v soli pažitka recept na pesto recepty z pažitky pazitka recept recepty pažitka pazitka do mrazaku libeček pesto jak udělat pesto jak uchovat libeček jak uchovat domácí pesto pažitka uchování pesto recept libeckové pesto recept
Suroviny: pažitka, olej olivový, paprika, sůl, pažitka, olej olivový, sůl, česnek,
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
19 názorů