Carbonara
Suroviny
Porce: cca 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 026 kJ / 2 874 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,65 g |
Tuky | 149,38 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 8,31 g |
Sacharidy | 247,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obtížnost: velmi snadné :)
Pokud si chcete opravdu pochutnat, použijte výše zmíněné druhy sýra. Rady tipu: "Pokud nemáte parmazán, použijte eidam." opravdu nefungují :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 1. 2022 13:19
Vynikající recept! Velice nám chutnaly. Skvěle popsáno. Děkuji, uvařím znovu.
5. 8. 2020 21:03
crazyrabbit: tak se předveď a přidej recept jak mají carbonara vypadat a možná se ještě naučit psát tak, aby to dávalo smysl
5. 8. 2020 20:29
Nenene, toto není Carbonara! Doporučuji přejmenování, ať nematete amatéry, kterit by si mohli nakonec myslet, zeť to tak má být. Toto jsou možnost spagt po uhliřsku jako že závodní jídelny, nebo obecní "čtverky".
30. 12. 2017 22:30
Moje italská snacha z Terama poblíž Říma dělá carbonara velmi podobně. Postup je stejný, jen nedává smetanu. Na každých 100 gramů špaget použije 1 žloutek a navíc přihodí jedno celé vejce. A musím říct, že lepší carbonara jsem v životě nejedla...☺
25. 10. 2014 12:01
Nahradzovat Parmezán Edamom mi tak trochu pripadá ako nahradit Prazdroj pivom z Talianska...
Kombinácia Parmezánu a Peccorino tiez nie je bezná, pretoze sú to 2 velmi odlisné chute.
Kombinácia Parmezánu a Peccorino tiez nie je bezná, pretoze sú to 2 velmi odlisné chute.
11. 9. 2014 12:50
Perfektně napsaný rcp!
K tomu nelze mít žádné připomínky
Dokonce i ta smetana se v severní Itálii, kde už žijí spíše Germáni než Románi, semotamo používá
Možná jen zdůraznit: česnek nemá zhnědnout a těstoviny vařit méně než al dente - dojdou ještě na pánvi.
K tomu nelze mít žádné připomínky
Dokonce i ta smetana se v severní Itálii, kde už žijí spíše Germáni než Románi, semotamo používá
Možná jen zdůraznit: česnek nemá zhnědnout a těstoviny vařit méně než al dente - dojdou ještě na pánvi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 4 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 6 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 19 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 38 sekundami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 1 hodinou
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 2 hodinami
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: carbonara carbonáre carbonara recept karbonara karbonare brambory carbonara carborana recept na carbonára recept carbonara recepty carbonara špagety carbonara s eidamem recept carbonare carbonada recept na karbonara carbonata cabonara karbonaro recepty nudle carbonara brambory carbnana recept nudle carbonara
Suroviny: pancetta, pecorino, parmazán, vejce, smetana ke šlehání, těstoviny špagety, česnek, máslo, sůl, pepř mletý
Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/97Mz
6 názorů