Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou budou lákavým dezertem, nebo svačinkou pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 27 112 kJ / 6 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,31 g |
Tuky | 167,25 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 541 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 1 104,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já sypala jen cukrem a pro ozdobu přes lístečky a dala na každý lískový oříšek. Perník je velmi chutný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2015 17:15
9. 12. 2014 20:52
9. 12. 2014 12:49
11. 11. 2014 20:28
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.
Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.
11. 11. 2014 16:35
11. 11. 2014 15:31
18. 10. 2014 16:38
17. 10. 2014 20:25
17. 10. 2014 19:59
17. 10. 2014 17:15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 9 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 23 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 7 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 10 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 11 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 14 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 15 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 17 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Jak správně vyložit plech pečicím papírem? Poradíme vám jednoduchý postup
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: hrnkový perník hrnkovy perník na plech perník s marmeládou nadýchaný hrnkový perník pernik hrnkovy recepty ládi hrušky perník hrnkovy pernik s povidly perník na plech s marmeládou láda hruška perník pernik od ladi hrusky recepty perník s marmeládou pernik ladi hrusky perník podle ládi hrušky hrnkovy pernik recept perník z povidel recept hrnkový perník hrnkovy nadychany pernik perník s marmeládou recept hrníčkový perník s povidly pernik na plech hrnkový
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, olej, mléko, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, koření do perníku, marmeláda švestková
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
10 názorů