Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné domácí houskové knedlíky

Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 44 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez kynutí

60 min (44 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez kynutí)

29. 3. 2009 22:48

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

2 šišky - 20 plátků

Nutriční hodnoty

Energie7 250 kJ / 1 733 kcal
Bílkoviny62,28 g
Tuky17,06 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 832 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy324,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krájím nespotřebované housky nebo rohlíky do zásoby, nechávám je důkladně prosušit, nasypu je do sklenice s víčkem a mám je vždy v zásobě při vaření knedlíků nebo knedlíčků do polévek.

Když mám při dělání knedlíků po ruce pouze čerstvé pečivo, nakrájím ho na kostky, dám do misky, vložím do mikrovlnky (nepřiklopené) a zapnu na plný výkon na 30-50 sekund (čas závisí podle výkonu mikrovlnky) - kostky musí být horké, ale ještě měkké a musí z nich odcházet pára. Promíchám, nechám vychladnout a mám krásně usušené kostky do knedlíků. Než zadělám těsto, tak jsou akorát.

Postup na tvarování knedlíků najdete tady - http://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky--ho....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hubikula

11. 3. 2014 14:16

Zdravím, dneska jsem dělal knedlíky poprvé a musím říct, že jsou luxusní. Udělal jsem si je menší kvůli hrnci, je děkuji, budu dělat častěji. ;-)

mirca75 mirca75

16. 2. 2014 12:35

Děkuji všem za milé komentáře a jsem moc ráda, že se knedlíky tak uchytily a chutnají:-).

Peggy.din

15. 2. 2014 19:38

Super :-K uděluji také bodík :yes: :yes: :yes:

p.cespiva

26. 1. 2014 12:36

Jo, povedlo se. Trochu jsem upravil postup, kvásek jsem zadělal obvyklým způsobem, ale výsledek vynikající. Vůbec bych se nebál si ho udělat i den dopředu a potom ohřát na páře.:yes:

leosek leosek

8. 12. 2013 11:43

Děkuji za recept.Již jsem dělal mnoho druhů knedlíků,ale tyto jsou prostě vynikající.Chutnají celé mé rodině.Nemám rád ty hnusné hospodské kvasnicové,ani nějaké betonky,ale tohle je prostě jednoduché a moc moc dobré.Dal bych 100 bodů,ale nemůžu tak přidávám aspon jeden.

Zuzka

29. 9. 2013 01:58

Připojuji se ke chvále:yes::yes::yes:,nikdy jsem domácí knedlíky nedělala,protože jsem je neuměla,ale pak jsem našla tenhle recept a zkusila jsem je,povedly se hned napoprvé,moc chutnaly :-p,takže ted´už knedlíky nekupuji...Na starý kolena :-))jsem se naučila vařit knedlíky!!!Moc díky za recept

Katastrophe

20. 9. 2013 10:44

Abych zvládla úplně bez problémů kynuté těsto, to bude ještě trvat... :-D Ale děkuji za recept, zkoušela jsem tyhle knedlíky ke koprovce a nakonec se opravdu povedly a všem chutnalo :-K

Prima Mama

28. 7. 2013 09:05

:-) Jdu na ně, jen je strčím do pekárny :yes:

mirca75 mirca75

30. 6. 2013 22:10

Dzungilo:-), moc děkuju za chutnou fotečku a těší mě, že se u vás knedlíky uchytily ;-):-K.
Děkuji i ostatním za milé komentáže a hlavně za vyzkoušení:-).

dzungila

26. 5. 2013 19:35

Miruš, dneska byly s guláškem.;-):-p V knedlíkách nejsem žádná začátečnice, ale ty tvoje nám šmakují nejvíc.:-8 Dělala jsem je už po několikáté, ale teprve dneska mě napadlo, že se přidám k zástupu těch, co je tolik chválí a dovolila jsem si přidat i fotku.:-K

Denisa

3. 1. 2013 12:25

tyto knedlíky jsou nejlepší co znám...už jiné neděláme....dnes zkusím ty s tím sněhem..jsem na to zvědavá :)

Jirka

16. 12. 2012 02:11

Ještě se dá zvýšit kvalita a lahodnost knedlíků. když oddělíte žloutek a z bílků uděláte sníh a vmícháte do těsta, je to chuťový mazec :-);-)

Ivulisek

31. 10. 2012 16:04

dělala sem v pekárně a jiné už dělat nebudu. vynikající

Marie

26. 10. 2012 22:07

Chci udělat dobrý knedlik a Váš recept mě zaujal. Jenom mám strach posolit kvasnice. Někde jsem četla, že do kvásku se sůl nesmí dávat, protože těsto nevykyne. A teď čtu - kvasnice posolit. Ještě jsem se s tím nesetkala. Vím, že v komentáři píšete, že pár vteřín to nevadí. Ale proč kvasnice solíte? Aby se rozpustily? Má to nějaký vliv na kvašení, kvalitu těsta? Děkuji za odpověď.

Klára

12. 9. 2012 14:37

Knedlíky jsem dělala poprvé a jsou výborné, i když jsem je dělala z hrubé mouky :yes:

1 4 5 6 7 8 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskový knedlíky nadýchané knedlik houskovy houskové knedlíky domácí knedlík houskový knedlík bez droždí houskovy knedlik houskový knedlík s kypřícím práškem domaci knedliky houskové knedlíky recept domaci knedlik recept houskový knedlík recept domaci knedle houskové knedlíky od babičky houskový knedlík z polohrubé mouky houskové knedlíky s kypřícím práškem houskové knedlíky z polohrubé mouky jemný houskový knedlík domaci knedliky recept nadychany houskovy knedlik houskové knedlíky recepty

Suroviny: droždí čerstvé, mléko, vejce, mouka polohrubá, rohlík, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Jemné domácí houskové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jWZ