Párky v zelí - falešný segedýn
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 293 kJ / 1 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 100,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 6. 2016 19:47
Orestování mleté papriky na tuku má význam hlavně chuťový. Už se to tu řešilo u jakéhosi velmi nepovedeného kuřete na paprice.
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené
15. 6. 2016 18:07
casino: Tvé výzkumy mě baví
15. 6. 2016 15:51
Tak jsem uvařil...
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak
13. 6. 2016 13:22
cathleen: moc děkuju, zatím se ještě učím :)
13. 6. 2016 13:22
hosta: no ono se to právě nerestuje, prostě se to všechno dá do hrnce a vaří a pak se přidá smetana..jak jsem psala, je to recept od mámy od manžela z moravy, dělají to takhle a je to takhle vynikající až mě to samotnou překvapilo
13. 6. 2016 13:10
Keilin: víš, možná by stačilo do postupu dopsat to, jak to asi opravdu děláš - že se zelí, voda a smetana přidá až po orestování párků a papriky
13. 6. 2016 13:08
Keilin: poznámku jsem ti upravila podle tvého popisu.
Vlevo nahoře, nad hlavní fotkou, máš tlačítko Upravit - tím se dostaneš dovnitř receptu a můžeš si v něm upravit, co potřebuješ.
Vlevo nahoře, nad hlavní fotkou, máš tlačítko Upravit - tím se dostaneš dovnitř receptu a můžeš si v něm upravit, co potřebuješ.
13. 6. 2016 12:57
cathleen: taky jsem se tomu divila když mi manželova máma ten recept dávala, ale je to tak a nijak to na hladině neplave, spojí se to tím olejem a pak asi i tou smetanou. Taky mě překvapilo, že je tam normální smetana místo smetany na vaření, ale je to vážně moc dobré.
13. 6. 2016 12:54
magdalenka: nevím jak to opravit..dodala jsem poznámku, že to mělo být snadné ne sladké, nevím pro jsem to napsala.
13. 6. 2016 12:52
zizala: mělo to být snadné ne sladké, pardon, nicméně pokud něco nevyzkoušíte a nevíte jak to chutná laskavě neodsuzujte. Je to tradiční moravský recept od mámy mého muže a je velmi dobrý. No jo..kritizovat umí každý
12. 6. 2016 22:32
magdalenka: určiťe se radoval.
12. 6. 2016 21:18
zizala: asi máš pravdu.
12. 6. 2016 21:15
magdalenka: Rychlé to bude, sladká je tam paprika a smetana a chuť je, jak vidno, individuální
12. 6. 2016 21:12
Ale autor pri realizácii tohoto receptu môže naozaj prežívať radosť. Prečo nie?
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".
12. 6. 2016 20:40
zizala:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 19 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 22 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 2 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 3 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 6 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 6 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku si můžete jednoduše připravit. Postup ukážeme ve videonávodu
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: segedyn na smetane segedyn bez smetany segedýn se smetanou falešný segedynsky guláš falešný segedín segedyn bez masa omáčka z kuřete s párkem omáčka z párků s houskovým knedlíkem recept na kureci segedyn segedýn z červeného zelí rychlé chutné jídlo z párků segedyn z kureciho segedýn z kuřecím masem segedýn s těstovinami jak se dela segedyn zahuštění segedyn rychlí recept znojemská omáčka recept recept segedýn z červeného zelí dobrý segedýn
Suroviny: párky, zelí kysané, smetana sladká, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř
Párky v zelí - falešný segedýn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MAL5
21 názorů