Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 081 kJ / 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,23 g |
Tuky | 5,22 g |
Vláknina | 66,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 109,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Salát připravovala Naďa Konvalinková v někdejší Prima vařečce a od té doby ho vyrábím docela pravidelně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2022 09:07
recept se mi líbí , určitě udělám
4. 2. 2013 15:24
Moc dobrý,osvěžující salát Použila jsem čínské zelí,ale i tak to bylo moc dobré.Do části jsem jsem přidala i bílý jogurt a měla tak jemnější variantu.Určitě zopakuji Posílám bod i foto
30. 6. 2009 20:38
Tak Eli, teprve dnes jsem se dostala k tomuhle receptu a posílám bod. Je perfektní. Díky za vložení receptu
22. 5. 2009 10:22
Opuncie - přesně, jak píše žížalka, jen mě předběhla . Mělas už starou a vyschlou. Kvalitní čerstvá je na omak pružná a nezní dutě. A rozhodně není pravda, že pečením se uchovají všechny látky. Ty se uchovají jedině v syrovém stavu. Chuť čerstvé řepy je ohromně svěží, nakyslosladká a křupavounká. , jé teď jsem dostala chuť!!!Zkus ji sehnat opravdu čerstvou
22. 5. 2009 07:26
Opuncie, tak to jsi měla nějakou nekvalitní...dávám syrovou řepu do salátů taky, už léta a je výborná
22. 5. 2009 00:40
Jednou jsem zkusila syrovou řepu a vůbec nebyla dobrá. Musela jsem vyhodit celý salát. Byla tvrdá a měla nepříjemnou chut. Já bych dala třeba pečenou, ta si zachovává všechny důležité látky nedotčené.
21. 5. 2009 19:03
Ano, řepu dávám syrovou, sterilovaná není tak šťavnatá, křupavá a i když je dobrá, není tolik dobrá (a zdravá) jako syrová Takže Špagetka má pravdu a za bod Ď .
21. 5. 2009 18:58
spagetko, díky, červenou řepu jsem nikdy syrovou nejedla, vyzkouším ji v tomto receptu. Elize posílám bodík .
21. 5. 2009 18:54
blanca.xy - sice nejsem Eliza, ale tohle mi potvrdí , červená řepa je přece absolutně nejchutnější a hlavně nejzdravější syrová - i se může vařit a péct, ale syrová je naprosto
21. 5. 2009 18:48
Eli, tu řepu dáváš syrovou?
20. 5. 2009 23:34
Elizo, už jsem si recept uložila a určitě vyzkouším. Ikdyž mne některé druhy zeleniny nadýmaly, těžko jsem salátům odolávala. Trochu jsem si zažívání dala do pořádku, takže už můžu téměř všechno.
20. 5. 2009 23:13
Elizou nás by též nebylo co skleničkovat,protože z půl hlávky sní manžel s Vojtíkem sám a já mám peška.My saláty rádi jen tak nebo k večeři-k tomu chleba s máslem a nebo jako přílohu.Když o tom tak přemýšlím u nás je salát(jakýkoliv) několikrát týdně ať je jaro nebo podzim.No jsme zkrátka salátožrouti.
20. 5. 2009 23:08
Pipre, zkus i tento... je podstatně levnějši než šopák (i když i ten také vyrábím často a ráda) a takový "česky náš", dostupný v jakémkoli ročním období a plný cenných vitamínů...
20. 5. 2009 23:04
Mirečko, uvedená receptura je původní, takže počítá s tím, že normální rodina si ho naskládá do sklenic a pojídá v horizontu několika týdnů (prý vydrží i několik měsíců - ale to bych už raději konzervovala)... U nás tomu tak nikdy nebylo, prostě ho dokážeme spořádat dřív, než by zbylo cokoli na "později", tzn. na uskladnění...Je totiž "prudce jedlý"...
20. 5. 2009 23:03
Jej, tak to můžu Já nálev také svařuji. Kvečeru jsem si udělala šopský salát z kupy zeleniny a balkánského sýru a už nemusela nic Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 21 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 12 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jak nastrouhat červenou řepu, aniž byste si obarvili ruce. Videonávod poradí
Další recepty
Tématické fráze: uskladneni krenu salát ze zelí v syrovém stavu jako příloha křen uskladnění uskladneni cervene repy červená řepa uskladnění šopský slát vitamínový zelny salát syrova červena řepa opuncie jedlá zelný salát na uskladnění slat z cervene repy vitamínové recepty salát ze syrové červené řepy vitamínový salát z čerstvého zelí uskladnění celeru červená řepa - uskladnění slát z červeného zelí salát syrová červená řepa uskladneni syroveho krenu šopský salát kalorie
Suroviny: zelí bílé, celer, mrkev, jablko, petrželka kořenová, řepa červená, cibule, křen, ocet, cukr, sůl
Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjxJ
16 názorů