Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 2 329 kJ / 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,58 g |
Tuky | 6,70 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 88,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2017 15:58
19. 11. 2017 14:54
Níže píši " (na obrázku to na rissoto nevypadá)"
Na dotaz v SZ, zda si nedělám z účastníků zájezdu srandu sděluji: nebylo to úmyslně, zkrátka se mi ta písmenka jaksi pomotala Italové píší risotto, že
No, že je nás disgrafiků patrně hafo seznáte, když do přítele G zadáte k vyhledání heslo "rissoto"
***
zizala:
Ano, byla použita kulatozrnná rýže.
...à propos: všimli jste si že z regálů se ve prospěch dlouhozrnné rýže takřka vytratila ta nejobyčejnější (levná) kulatozrnná?
19. 11. 2017 13:44
19. 11. 2017 12:51
Kdezto kulatoznnou ryzi bych oprazila zvlast a pak pridala k horke cibuli, zalila bilym vinem atd.
19. 11. 2017 11:31
19. 11. 2017 10:17
19. 11. 2017 04:13
1. Rýže se opravdu nepere, měla jsem to v receptu zmínit.
2. Původně jsem zkoušela jsem postupovat tak, jak píšete, nejprve rýži a pak cibuli, ale nedopadlo to dobře. Cibule byla syrová a rýže moc hnědá. Když jsem pořadí obrátila, zase se přichytávala cibule, a to hodně. Nejlépe mě tedy vyšlo pražit společně. Bez použití tuku je "smažení" obtížné.
3. Mít po ruce vřelý vývar považuji za samozřejmost, nenapadlo mě to do receptu rozepsat.
4. V receptu je napsáno "postupně podléváme vývarem",. Počet podlití ani množství nesleduji, asi záleží i na tom, na jakou teplotu vaříme, podle toho se vývar vypařuje víc nebo méně.
5. Důležitost stálého míchání jsem měla zmínit.
6. My máme nejraději, když není rizoto příliš suché, proto nechám trochu vývaru a konzistenci "doladím" sýrem.
7. Že se jedná o recepty bez tuku je poznat v poznámce, je tam odkaz na můj blog, který se jmenuje Vaříme bez tuku varimebeztuku.blogspot.cz/
Za váš názor vám děkuji a recept rozepíšu podrobněji (praní rýže, míchání a vývar při ruce), aby si někdo kvůli nedostatečnému rozpisu nepřipálil hrnec
Mimochodem, mě se to při mých experimentech několikrát stalo
19. 11. 2017 01:00
Kocmax:
Předpokládám, že jste vařila rissoto... (na obrázku to na rissoto nevypadá) Bez másla, bez parmazánu... Ano, jde to, ale důležitý je především způsob vaření.
Uvařil jsem si tedy lehkou večeři podle vašeho rcp
No, téééměř podle vašeho rcp
1. Rýže se nepere. Je to dost důležité a v rcp není zmíněno...
2. Rýži jsem dělal společně s cibulí. Příště bych pražil nejdříve rýži dosklovita a až posléze bych přihodil cibuli na velejemno krájenou a nechal ještě chvilku "smažit".
3. Je důležité mít u ruky vřelý bujón, protože po přidání vína je to otázka sekund, než se přidané víno odpaří. K míchání jsem použil dřevěnou špachtli (rýže má tendenci přichytávat se.
4. Vývar (já použil vodu) se přidává po malých naběračkách a vždy se další troška vývaru přidá až se předešlý vyvaří. Já použil asi 10x malou naběračku vody.
5. Důležité je rýži MÍCHAT, MÍCHAT, MÍCHAT Rýže se nesmí rozvařit. Rissoto má sice kašovitou konzistenci, ale zrnka jsou skoro al dente.
6. Žádný sýr jsem nepřidal. Samozřejmě by jídlo bylo chutnější, ale ani tak během jídla tekutinu nepustilo.
Příprava vzala 30´, jen jsem jídlo osolil a nepatrně opepřil
Já si docela pochutnal, ale nepřál bych vám vidět obličej paní casinové když viděla, že vařím rissoto bez másla, bez sýra, bez vývaru a bez šafránu
***
Kocmax:
Možná by bylo fajn, někam (do názvu, do poznámky) vložit upozornění, že se jedná o recepty bez tuku
18. 11. 2017 15:26
18. 11. 2017 11:48
Pak jsem se koukla na Tvoje stránky a změnila jsem názor. Pokud opravdu skoro bez tuku ( i když pokud není vývar zeleninový tak v něm asi taky trocha tuku bude), a chceš krémové risotto, tak asi moc možností nevidím. Parmezán moc nízkotučný není
Inspirující stránky, to určitě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 4 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 8 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 9 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 9 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 10 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 12 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Krevety s rýží a brokolicí: Připravte si dokonalý a rychlý oběd podle videonávodu
Další recepty
Tématické fráze: sýr na rizoto rizoto tavený sýr safranove rizoto konzistence rizota krémové rissoto krémové rizoto bez vína krémové syrové rizoto jaký sýr na na rizoto rizoto s taveného sýra rizoto z taveného sýra kremovy syr nizkotucny šafranove rizoto recept rizoto se sýrem šafránové rissoto
Suroviny: rýže, cibule, víno bílé, sýr tavený, vývar, sůl
Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pw22
10 názorů