Kapustová polévka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 297 kJ / 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,56 g |
Tuky | 50,43 g |
Vláknina | 15,84 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2023 15:25
Eja57 (moderátorka): Taky se mi zdá divné vhodit hned do polévky slaninu. Autorka receptu zapomněla napsat do surovin VODU.
20. 9. 2020 08:57
Dámy - já základní poučku samozřejmě znám a nezpochybňuji....jen že to jde i jinak...
Co bych ale určitě zpochybnila - slaninu bez předchozí úpravy dát do hrnce se vším ostatním....jak se píše v receptu...libové uzené dejme tomu ano, ale slaninu?
Co bych ale určitě zpochybnila - slaninu bez předchozí úpravy dát do hrnce se vším ostatním....jak se píše v receptu...libové uzené dejme tomu ano, ale slaninu?
20. 9. 2020 08:15
Pred desiatkami rokov, keď som začínala, mi jeden kuchár v reštaurácii dal radu, ktorú označil ako zásadnú: Do studeného teplé a do teplého studené. Vravel mi: horúcu zápražku (jíšku) zaleješ vždy studenou vodou, ak ju más vychladnutú (z akýchkoľvek dôvodov), zaleješ vždy horúcou vodou. Chodili sme kdekade po výletoch a opakovane som sa niekoľkokrát pýtala v Tatrách kuchárov. Každý mi povedal to isté.
20. 9. 2020 06:20
Eja57: Pokud chci mít výsledný produkt opravdu hlaďoučký, liji do teplé jíšky studenou tekutinu a rozmíchávám kovovou metličkou - to ale nemůže být v základu cibule nebo něco jiného, protože by se na metličku namotala. Moje maminka a babička si naopak dělaly jíšku předem a úplně studenou ji vhodily do vroucí polévky nebo omáčky. Každý má nepochybně svůj osvědčený postup, nicméně začátečník potřebuje nejdřív návod, co dělat, aby si ten svůj osvědčený postup mohl najít, jak píše tejaja.
20. 9. 2020 06:02
Dajda: casino....no, já odjakživa do hrnce vroucí polévky/omáčky liji vroucí zpěněnou jíšku z pánvičky a vždycky ok....no ale pokud v kastrole dělám jíšku, třeba už cibulovou, jako základ, tak pak opravdu liji studený vývar/vodu....tak nevím....
19. 9. 2020 19:07
Dajda:
Jj, traduje se to leč není to tak jednoznačné M.j. i na šikovnosti záleží...
Jj, traduje se to leč není to tak jednoznačné M.j. i na šikovnosti záleží...
19. 9. 2020 18:48
tejaja: ... a že do horké polévky musí přijít studená jíška a naopak!
19. 9. 2020 18:13
Chcelo by to napísať recept podrobnejšie. Začínajúce kuchárky nemusia vedieť, ako urobiť jíšku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 4 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 5 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 6 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 8 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Jak udělat výborné kapustové karbanátky? Připravíme je z čerstvé kapusty, která je k dispozici i v chladném období
Creme caramel: Fantastický karamelový krém vás nadchne svým vzhledem i chutí
Další recepty
Suroviny: kapusta, brambory, maso uzené, bujón zeleninový, česnek, sůl, pepř, sádlo, mouka hladká, majoránka
Kapustová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Ml6
8 názorů