České buchty
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 500 kJ / 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,29 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 0,57 g |
– nenasycené | 9,43 g |
–– mononenasycené | 7,14 g |
–– polynenasycené | 2,29 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 22,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,43 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin…
Vyzkoušejte tradiční čínskou specialitu, kterou je kachna na pekingský způsob. Oceníte každé sousto, kde křehká a křupavá kůže kachny je doplněna lahodně jemným…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Pokud se vám na zahrádce urodilo hodně cuket, zkuste jednu použít i při pečení moučníku. Cuketová bábovka je neuvěřitelně vláčná, lákavě provoněná skořicí a badyánem a…
Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou.Očistíme zeleninu a houby namočíme…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Lehké řezy skládající se z vláčného kakaového korpusu, jablečné náplně provoněné skořicí a badyánem, se smetanovým vanilkovým krémem na vrchu, vás zajisté okouzlí svou…
Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se…
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso,…
Nejprve nasucho na pánvi opražíme celou skořici, badyán, kardamom, cibuli na kolečka a kousek zázvoru zcela do tmava.Do studené vody vložíme kachní stehna, přivedeme k…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Do mísy si dáme tvaroh, vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30min odpočinout. Zatím si oloupeme…
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme dortovou formu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vedle v míse vyšleháme žloutky s cukrem. Poté vše smícháme…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32