Skvělý chléb z domácí pekárny
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s tvarohovou pomazánkou vytvoří plnohodnotnou snídani či svačinu nejen do práce.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 604 kJ / 2 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,23 g |
Tuky | 44,77 g |
Vláknina | 40,75 g |
Cholesterol | 21 mg |
Sodík | 6,55 g |
Sůl | 16,36 g |
Sacharidy | 382,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Poměr mouky lze různě kombinovat, ovšem doporučuji nejméně 180 g hladké mouky. Kdo dává odložený start na ráno, tak doporučuji dát droždí doprostřed do důlku v mouce, tak aby byl v suchu a sůl do jednoho rohu a cukr do protějšího. Samozřejmě, lze přidat i dýňová semena, kdo má rád. Mouky lze kombinovat a někdy místo špaldové přidávám i rýžovou mouku a nebo místo celozrnné žitné lze dát i pšeničnou. Celozrnné mouky dáváme maximálně 200 g, při více gramech je už hodně hutný chléb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 6. 2023 16:40
arrefeena: ahoj píši jen čtvrt kostky droždí, dvě lžičky soli. Mě se nepropadá, nevím v čem je problém.
25. 6. 2023 01:53
Blevajz, nechutna mi to vubec
24. 6. 2023 22:20
Ahojky muzu se zeptat zda ten recept jste vymyslel sam a proc je v nem tedy tolik drozdi a soli? Predpokladam ze je to duvod proc je tak propadnuty. Music byt hrozne prekynuty na program celozrny chleb. Zkusila bych ubrat drozdi a sul anebo ho pect na rychly program.
10. 5. 2023 12:12
Danielchlebamaster: také nám chutná
8. 5. 2023 23:09
Hodně v TOPU chleba !!
28. 10. 2022 09:06
Marie Svarcova: děkuji a určitě pošlete
28. 10. 2022 09:02
líbí se mi hlavně foto- řez , nemám pekárnu ale díky recept pošlu dceři
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 7 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 8 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 9 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 9 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 9 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 11 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 11 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Další recepty
Suroviny: mléko, olej olivový, olej sezamový, ocet, sůl, cukr, mouka hladká, mouka žitná chlebová, mouka špaldová hladká, mouka celozrnná žitná, kmín drcený, anýz, semínka lněná, česnek sušený, droždí čerstvé
Skvělý chléb z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDoN
7 názorů