Čekanka obalená v šunce
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 324 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,78 g |
Tuky | 43,20 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 184 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 63,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čakanka je pomerne netradičná zelenina,ale o to viac vzácna svojimi účinkami na ľudský organizmus.Typická je pre ňu horkastá chuť a vo francúzskej kuchyni je bežnou súčasťou.Tento recept je "klasikou" francúzskej kuchyne, tak ako som ho publikovala, no bešamel možno nahradiť smotanovou omáčkou,strúhaný syr plesňovým,to už je individuálne.Ja som použila mladé výhonky čakanky a tým sa do popredia dostala chuť šunky,ale obyčajne sa používajú väčšie kusy čakanky,ktorých vrchné listy sa odstránia a tým pádom je chuť šunky iba "doplnkom".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 42 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 55 minutami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 1 hodinou
Výpečky
Walderama08 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí přírodní plátek
tara23 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí směs
MiraBar uvařila před 1 hodinou
Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mjanickam uvařila před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Další recepty
Suroviny: čekanka, šunka, máslo, mouka, mléko, sýr, strouhanka, sůl, ořech muškátový, pepř
Čekanka obalená v šunce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDm8
0 názorů