Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Nejen na mojito pro děti (a s přídavkem bílého rumu i pro dospělé konzumenty) se hodí domácí mátový sirup. Příprava je snadná a výsledek chutný a velmi aromatický. Máte-li dostatek máty neváhejte recept vyzkoušet.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 857 kJ / 1 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 350,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Z tohoto sirupu jde perfektně připravit i dětské mojito a s přidáním bílého rumu i dospělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2021 17:36
Sirup jsem uvařila,jen jsem nikde nenašla jaké množství použít do klasického mojita-3dcl sklenice,0,4 cl rumu a kolik toho sirupu,máte to někdo odzkoušeno?Děkuji moc za radu..
22. 5. 2021 21:05
jahoda: Za týden už bude máta na sirup. Dělala jsem minulý rok tento recept. Bez sterilizace mi vydržel do dubna ve špajzu. Udělám i tento rok, jen jsem ještě přidala celý nakrájený citron a do každé lahve sirupu pár čerstvých mátových lístků. Už se na něj těším! V létě s minerálkou, není nic lepšího na žízeň !
20. 5. 2011 06:11
ramona79 - je to tolik, aby se ti to vešlo do litrové lahve, počítat listy samozřejmě nemusíš, jde o to, jak to tam apěchuješ, jak chceš mít sirup silný, množství se nedá přesně určit, ale v receptu je množství vody a cukru, takž množství máty je na tobě - osobně dávám radši víc než míň
20. 5. 2011 03:50
litr matovych listu? to je kolik? nechci vypadat hloupě ale nerozumim tomu
13. 10. 2010 20:30
Jahodo, v tomto případě je chuť máty tak silná, že přehluší i nepříjemnou chuť špetky potravinářského barviva. To se spíš podivuji chuťi těch nadšených obdivovatelů receptů různých příšerně barevných "marcipánů". Já neměla vhodné lahve, tak jsem dala do zavařovacích sklenic a v mikrovnce sterilovala 5 min. Až to budu používat, tak přeleju do lahve. A s tím vánočním dárkem je to skvělý nápad!
26. 9. 2010 22:18
Taktéž vyzkoušeno a je to paráda Použila jsem skleničky, co jsem měla schované z nějakých dárečků a udělala jsem si již dárek vánoční pro rodinu. Jen jsem dala min. barviva, nemám to moc ráda, vždy to v potravinách cítím Díky za recept13 + foto
5. 9. 2010 14:56
Vyzkoušeno, uvařeno, vynikající! Takže + 12
30. 8. 2010 21:33
Dělala jsem a chutná mi moc.přikládám fotečku.Jsou tam už jen 2 sklenice z posledního sběru máty.
20. 6. 2010 10:03
už se na tom pracuje doufám že se mi povede díky za inspiraci
27. 9. 2009 16:16
Je to velice lákavé uděluji bodík
18. 8. 2009 21:10
Tak takové bylinkové recepty tady nemáme
17. 8. 2009 19:09
Josefe, neprovokuj. Já si snad i z toho Jablonce k vám dojedu , to by zas takový problém nebyl, vlak mám skoro zadarmo a byl by to prima výlet. A ten pocit, že někdo může mátu rozdávat po hrstích
17. 8. 2009 19:06
No určitě ano,protože nevíme co s mátou.To už mám octy ,oleje,čaje a všechno možné.Dám vědět nebojte.
17. 8. 2009 18:46
Josefe, paráda!..A když už budeš v té Horní Suché a takový kousek ode mne stejně jako od Jany R., nezbylo by něco málo máty i pro mne? +
17. 8. 2009 18:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 6 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 3 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 5 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 7 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 8 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 9 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
MDŽ je Mezinárodní den žen: 16 receptů na retro občerstvení, které se podává dodnes
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: mátový sirup mátový sirup s citronem mátový sirup recept meduňkovo mátový sirup domácí mátová šťáva matova šťáva recept recept na mátový sirup recept mátová šťáva mátový olej recept nejlepší mátový sirup bylinkový sirup recept matova stava sirup z máty domácí mátový sirup matový syrup meduňkovo matový sirup recept recept mátový sirup sirup z máty recept recept na bylinkový sirup mátová sirup
Suroviny: máta, cukr, voda, kyselina citronová, potravinářské barvivo zelené
Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59EB
23 názorů