Vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače
Během horkých letních dnů oceníme osvěžení v podobě zmrzliny. Ochutnejte tuto domácí zmrzlinu ze smetany, mléka a žloutkového krému s příchutí vanilky. Díky pravidelnému míchání během mražení se při přípravě obejdeme bez zmrzlinovače.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 717 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,29 g |
Tuky | 95,85 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 896 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 104,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Inspirace od korenizivota.cz.
Zmrzlina je dost sladká, pokud nechcete, nedávejte tolik cukru.
Vanilkový lusk je nejlepší rozříznout podélně a semínka (jsou opravdu malá) vyndat lžičkou nebo špičkou nože.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 47 minutami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 52 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 3 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 4 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Pravá vanilka je při sladkém pečení a vaření nenahraditelná. Poradíme, jak pracovat s luskem, mletou vanilkou i extraktem
Další recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko, lusk vanilkový, žloutek, cukr vanilkový, cukr krystal
Vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkO9m
0 názorů