Bujabéza
Typicky francouzská polévka plná rybí chuti a zeleniny. V našich podmínkách však můžeme k přípravě použít i rybí filé, jako je tomu v tomto receptu. Bylinky a bílé víno skvěle doladí celou chuťovou kompozici.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,71 g |
Tuky | 8,23 g |
Vláknina | 8,38 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 34,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Správně by polévka měla obsahovat nejméně 6 druhů mořských ryb, ovšem to je určitě jednoduché v zemi původu - ve Francii, u nás už komplikovanější. Takže když použijeme pouze filé nebo tresku, bude nám chutnat stejně dobře. Do surovin by měl patřit i fenykl, já ho ovšem nedávám - nechutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2024 14:59
25. 9. 2019 12:25
No, pokud do u nás nejběžnější rybí polévky dáváte víno společně s rajčaty a vyšperkujete to ještě tymiánem, rozmarýnem a šalvějí, pak možná máte pravdu, že
25. 9. 2019 12:20
25. 9. 2019 12:06
4. 12. 2017 11:36
19. 9. 2009 16:11
18. 9. 2009 23:11
18. 9. 2009 22:40
18. 9. 2009 22:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 8 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Právě bylo uvařeno:
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 41 minutami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 53 minutami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 3 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Mexický kuřecí guláš
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
JitkaSchusterova uvařila před 4 hodinami
Kakaový zákusek s tvarohem a meruňkami
Miska2 uvařila před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
knedlifek uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbené provensálské koření si můžeme připravit i sami. Poradíme, co je jeho součástí a jak si poradit se sušením
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Další recepty
Tématické fráze: polévka bujabéza rybí polévka bujabéza bujavéza bujabesa bujanéza buabeza rybí bujabéza boujabeza bujabéza polévka buabesa bajabeza bulabeza bujabese bujabeza rybí polévka bujabáza recept rybi polévka bujabéza bujabeze recept polevka polévka bujabéza foto bulabesa bujabeza polévka recept
Suroviny: filet rybí, cibule šalotka, česnek, rajče, pyré rajčatové, pórek, víno bílé suché, vývar rybí, olej olivový, šťáva citronová, bobkový list, tymián, rozmarýn, šalvěj, pepř mletý, sůl
Bujabéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLwk
9 názorů