Čalamáda z václavek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 358 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,91 g |
Tuky | 1,94 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 105,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept vznikl zcela na mé fantazii jeden rok, kdy jsme měli půl vany václavek. Zeleninu si můžete dát jakoukoliv, např. místo okurky můžete dát klidně cuketu, můžete přidat dokonce i malé růžičky květáku. Nic není třeba vážit, kolik václavek máte, tolik dáte. Je to vynikající, pikantní čalamáda.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 9. 2011 10:54
Jana Remkova:Sichr je sichr, pak to svedou na Remkovou
14. 9. 2011 10:48
1974andrea: 20 min? Tak víš jak, já tak od oka! Jednou jsem jich měla 3/4 vany, myslela jsem, že umřu, ale nakonec jsem to nějak zvládla a díky Bohu, všichni jsme z jejich konzumace přežili. Ale máš pravdu, mám nově velikou knihu o houbách a je to tam napsáno, že 20 min. Raději to opravím
14. 9. 2011 10:39
To se mi líbí, loni mi dokonce vyrostly čtyři obrovské trsy václavek na pařezu ze smrku, který jsme na zahradě uřízli. Ale václavky se mají vařit min. 20 minut, jinak jsou jedovaté!
14. 9. 2011 10:13
hanahcotton: no, snad budou i letos!
14. 9. 2011 10:11
Jak to, že jsem to přehlédla??? a loni bylo neskutečné množství václavek
19. 8. 2010 17:11
lenka.opi@seznam.cz jasně, to klidně můžeš, ale já si hříbky nechávám na horší časy, na Vánoce na polívku a na omáčky a václavek byla kupa. fajn, žes to vyzkoušela
19. 8. 2010 17:03
Tak tohle je super receptík.Použila jsem sice obyčejné hřibky,a je to skvělá čalamáda.
10. 10. 2009 18:32
Levik, no, dala jsem ji a neloupala. Už jsem to tak dělala, výsledek byl OK
10. 10. 2009 16:31
Jani, aspoň ochutnat mi snad dáš, ano?+3.
10. 10. 2009 16:29
Jani opravdu,tam dáváš salátovou okurku? ještě jsem jí nezavařovala
10. 10. 2009 16:16
šmankotky!! doufám, že jednu skleničku na odzkoušení dáš , letí boďka
10. 10. 2009 15:59
Jani recept vypadá lákavě,doufám,že mě švagr nějaké václavky dodá a vrhnu se na čalamádu,uděluji bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 4 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 5 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 6 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Václavky jsou houby podzimu. Potřebují důkladně povařit a jsou skvělé do gulášů i k zavařování
Když začnou růst václavky, tak na ně vyrazíme rovnou s pořádným košíkem. Jenže co si pak počít s velkým úlovkem?
Desatero rad na téma čalamáda: Jak zavařit báječnou směs zeleniny, plnou chutí a barev
Další recepty
Tématické fráze: čalamáda z václavek recepty z václavek uchování václavek vaclavky calamada václavky použití čalamada z hřibku jak uchovat václavky čalamáda jak se zavařují václavky václavky v nálevu čalamáda s okurkami václavky václavky recept nálev na václavky salát z václavek čalamáda s václavkama uprava vaclavek recep na calamadu čalamáda s václavek calamada recept
Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, okurka salátová, cibule, chilli paprika čerstvá, houby václavky, ocet, voda, cukr, sůl
Čalamáda z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APJP
27 názorů