Václavkový guláš
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,96 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 48,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a 1 hovězí bujón.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2016 13:08
20 minut na vaření václavek je opravdu málo, sice vám po nich není špatně, ale je to zápřah na játra, stejně jako babky, doporučuji vařit 45 minu a více, Václavky nikdy úplně nezměknou, není třeba se bát že je rozvaříte :)
3. 11. 2013 20:11
dexulka: jsem ráda, že jsem ti byla inspirací a díky za přidané foto.
2. 11. 2013 21:07
Václavkový guláš jsem dělala a jedla prvně v životě,ale určitě ne naposledy.Přidala jsem kousíček plecka a byla to bašta náramná Podávala jsem s www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-houskove-hrneckove-varene-v-mikrovlnce/.Posílám bod i foto
1. 11. 2012 17:02
Magdalenka, jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept a nezklamal. Já taky někdy dávám česnek. Podle nálady
1. 11. 2012 14:20
Včera som doniesla dva košíky podpňoviek, boli pod suchou trávou a nezmrzli, krásne mladé, pevné. Dnes som ich spracovala a bol aj guláš - podľa teba (ale dávam aj cesnak). Bol skvelý!Zdravím!
22. 10. 2012 16:28
Já bych tam to víno nedávala. Už by to bylo o něčem jiném a popravdě si to vůbec nedovedu představit
22. 10. 2012 16:21
Zdravíčko! Mám dotaz, zda je možno přidat červené víno nebo raději ne?
19. 10. 2012 12:49
Přidala jsem jen česnek a gulášové koření - velká mňamka a rychlááá ;)
16. 10. 2012 10:44
Porada: Jo, chutnalo mu
16. 10. 2012 09:26
BILKOVAI - co dodat,Armin von Heide již řekl vše.To se p.Bílek napucnul.
16. 10. 2012 01:40
BILKOVAI:u nas rostou uplne mega moc uz ani nwm co s nima delat :D uz jsem ho delala dvakrat behem 7dnu :)
24. 11. 2011 15:18
Při pohledu na fotky vašeho guláše se u mě spouští Pavlovův reflex. Přesně takovou barvu má mít gulášek. Naprosto dokonalé!
26. 10. 2011 16:25
Martas, pokud to bude z václavek a ne z muchomůrek, tak určitě neotrávíš. Jen ty václavky potřebují trošku déle povařit. Škoda, že u nás letos nebyla ani jedna
26. 10. 2011 11:55
No snad neotrávím celou rodinu
7. 10. 2010 19:48
No tak Špagetko, sem s fotkou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 19 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 21 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 23 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 8 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 9 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 9 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 9 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 10 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zdravě zahušťovat? Jednoduchý způsob je rychlý a snadný, pomůže nám tyčový mixér nebo obyčejné sítko
Houby jsou pochoutkou, ale hůře stravitelnou. Měli bychom to mít na paměti při jejich úpravě a konzumaci
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Další recepty
Tématické fráze: úprava václavek zpracování václavek guláš z václavek houbový guláš z václavek úprava hub václavek václavkový guláš s masem guláš s václavek sušené václavky houby václavky recepty václavky sušení václakový guláš zpracování hub václavek sušení václavek houby vaclavky zpracovani váckavkový guláš václovkový guláš vyborny vaclavkovy gulaš jak vypadá houba václavka váslavkový guláš recepty z václavek
Suroviny: houby václavky, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín celý, feferonky sušené, sůl, vývar masový, cibule
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
26 názorů