Francouzské brambory podle mojí maminky
Bešamel je jednoduchá omáčka, která se používá při přípravě zapečených pokrmů. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla, teplého mléka a koření. Zde je použita k ochucení francouzských brambor.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 025 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,40 g |
Tuky | 38,05 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 44,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vhodná príloha je uhorkový šalát, sterilizované uhorky, cvikla, kapustovo-mrkvový šalát alebo hlávkový šalát v sladko-kyslom náleve.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2010 18:58
21. 1. 2010 17:43
Bešamel používám leckde a zapékám s ním, tohle mne ani ve snu nenapadlo. Maminka má můj obdiv.
21. 1. 2010 16:27
21. 1. 2010 16:21
21. 1. 2010 15:35
21. 1. 2010 14:51
21. 1. 2010 14:38
21. 1. 2010 12:41
21. 1. 2010 11:42
21. 1. 2010 11:38
21. 1. 2010 11:36
21. 1. 2010 11:30
21. 1. 2010 11:09
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 4 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 5 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 5 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 6 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 7 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jaké maso použít do francouzských brambor a jak ho správně připravit? Vyzkoušejte to s námi
Francouzské madlenky jsou sušenky z piškotového těsta: Poradíme vám, jak je upéct
Další recepty
Tématické fráze: klasické francouzské brambory recept francouzské brambory zapečené zapečené francouzské brambory francouzský brambory zapečené recept na zapečené francouzské brambory francouzské zapečené brambory francouzské brambory zapečené brambory francouzské brambory francouzské brambory s bešamelem pravé francouzské brambory francouzské brambory s párkem franc.brambory francouzské zapekané brambory recept francuzske brambory něco z brambor zapecene brambory s parkem francouzské brambory s uzeninou recept franc brambory recepty zapečené párky s bramborem zapékané francouzské brambory
Suroviny: brambory, vejce, klobása, máslo, mouka, mléko, sůl
Francouzské brambory podle mojí maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnMq
28 názorů