Medovník z Moravy
Suroviny
Porce: cca 12-18 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 27 391 kJ / 6 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,14 g |
Tuky | 426,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 596,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2013 15:37
Dobrý den, dělala jsem medovník ze salkem a přišel mi ten krém celkem řidký :( a těsto se špatně rozprostíra na pečící papír :(
10. 3. 2011 18:56
Také peču podle tohoto receptu, ale těsto roztírám na papír v tenké vrstvě, většinou mi vyjde na 5-6 plátů (na papír o velikosti cca 30x38cm). Každý plát peču 5-7 minut (180°C), mezitím si stačím namazat další a dát ho do trouby hned poté, co vyndám předchozí upečený. Je to trochu zkouška trpělivosti,těsto si někdy dělá co chce, ale zatím se mi to vždy povedlo.
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi.
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi.
15. 7. 2010 19:24
fíha,tak do mrazáku...??? to jsem ještě nedělala,proč se to tam dává? ale těstíčko vypadá,že bude fajn,rozhodně ho zkusím+14
11. 4. 2010 00:04
Vyzkouším,líbí se mi že se to nemusí vyvalovat+11
10. 4. 2010 22:26
Výborná záležitost,tento recept mám i od sestry.Zkoušela jsem ho poprvé.Chuťově se povedl,jen musím vychytat ještě nějaké ty "dyzajnové" mouchy.Jestli neva,tak jsem přihodila fotečku mých "zázraků" Pláty jsem měla moc tlusté,tak to nemám focené nakrojené...Možná až to budu dělat po 20-té,tak to bude lepší...
7. 3. 2010 21:32
6. 2. 2010 20:14
mnam
28. 1. 2010 16:52
Holky já Salco nevařím přijde mi to zbytečný
28. 1. 2010 16:44
Salko do krému nejdřív vaříš nebo rovnou smícháš s máslem
28. 1. 2010 16:17
Chtělo by to řez! Jinak super.
28. 1. 2010 15:29
k.radulko,vítám tě na topkách a přeji, aby se ti tu moc líbilo,koukám,že si čilá medovník vypadá opravdu krásně,moc se mi líbí tento receptík.Dávám na vyzkoušení a tobě bod
28. 1. 2010 15:15
S tim mrazakem znam, jednou jsem tam ulozila zbytek medovniku.Po mesici byl jeste lepsi.
28. 1. 2010 15:14
do mrazáku proto aby skřehnul, zvláčněl, pokud nechceš nedávej, zmněkne v lednici sám po 2-3 dnech, ale pochybuju že by někomu tak dlouho v lednici vydržel :D
28. 1. 2010 14:59
Proč se medovník dává do mrazáku?
28. 1. 2010 14:48
ivulince: tenhle medovník to má už zpočítaný, ale dělám ho často tak přidám později určitě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 20 minutami
Domácí marshmallow
Přidáno před 3 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 4 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 6 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 1 hodinou
Lilková pomazánka s majonézou
Alicia8 uvařil před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Leninka12 uvařil před 1 hodinou
Ledvinky dušené
czvlakan77 uvařila před 1 hodinou
Brokolice s Nivou
Marylka uvařila před 2 hodinami
Kuře na rýži
limosek uvařila před 2 hodinami
Kynutý tvarohový závin
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
kimlo uvařila před 4 hodinami
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Radní v Miláně chtěli zakázat prodej zmrzliny po půlnoci. Je to tradice a tu nám neberte, protestovali naštvaní občané
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Další recepty
Tématické fráze: litý medovník medovník na plech litý medovník na plech medovník recept na plech medovník recept krem do medovniku recept na litý medovník recept medovník na plech medovník video medovníkový dort video medovník z litého těsta medovník medovník bez salka marlenka recept video krém na medovník recept na medovník video medovník dort cena medovník cena medovník litý medovník ze salka
Suroviny: vejce, mouka hladká, med, tuk hera, máslo, salko, soda jedlá, cukr
Medovník z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WL44
20 názorů