Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré
Recept ještě nebyl hodnocenPorce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine). Suroviny na marinádu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine). Suroviny na marinádu…
Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a…
Rozehřejme si máslo, na másle opečeme vločky přidáme nastrouhanou mrkev s celerem, které také necháme orestovat. Zalejeme vodou a až začne voda vařit přidáme brambory…
Jazyk dobře omyjeme a spolu s kořenovou zeleninou, kořením a solí vaříme v pomalém hrnci na High 8-9 hodin, nebo táhneme na mírném plameni na sporáku. Vývar musí jen…
Špek nakrájíme na širší špalíčky a vložíme je pro snadnější prošpikování masa na chvíli mírně ztuhnout do mrazáku.Všechnu zeleninu očistíme, rajčata nařízneme do kříže,…
Sójový granulát a špagety uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na drobno a osmažíme na oleji. Po chvilce přidáme i na plátky…
Králíka uvaříme s kořením a zeleninou do měkka.Maso obereme a dáme do mixovací nádoby, přidáme ostatní suroviny a tyčovým mixérem rozsekáme.Jarní cibulku nebo pažitku…
V pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…
Příprava: Brambory uvaříme a očištěný a okrájený celer rovněž (vařit pozvolna vcelku) Zapékací misku vytřeme máslem a na dno rozprostřeme na kolečka nakrájené brambory…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu, nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, osolíme, opepříme a restujeme. Trošku podlijeme vodou, aby se nám…
1/4 bulvy celeru oloupáte a nastrouháte na hrubo na dlouhé kousky.Nakrájíte 5 řapíků celeru cca 10 cm dlouhých - na kroužky.Nakrájíte jedno jablko na kostky, přidáme…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, chvíli orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený celer a brambory.Chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem nebo…
Zelí, mrkev, celer (syrový) a oloupané jablko nastrouháme na hrubém struhadle.Promícháme se solí a pepřem. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku.Dále …
Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.…
Smažené sýry jsou v našich končinách velmi oblíbené. Křupavá kůrčička vysmažená dozlatova, která po rozkrojení vypustí rozehřátý voňavý tekoucí sýr. K tomu hebká kaše z…
Nejprve si uvaříme vývar z krků ve slané vodě, cibule si nakrájíme na proužky, mrkev a celer si nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme. Do hrnce dáme olej, na něm…
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a mírně opepříme.Na másle a sádle opečeme porce králíka, kolem opečeného králíka rozprostřeme nakrájenou slaninu (co…
Do tlakového hrnce dáme vařit hovězí maso s rozkrojenou cibulí, stroužkem česneku, kuličkami pepře, nového koření, bobkovým listem, kmínem a solí. V polovině varu hrnec…
Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem…
Celer a mrkve okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a přidáme k nastrouhané zelenině.Vše zakápneme citronovou šťávou,…
Zeleninu (zatím bez zelí) jsem pokrouhal v robotu na nejmenší nudličky a vysypal na rozpuštěné máslo do většího polévkového hrnce. Zaprášil drceným kmínem, nechal…
Sekanou připravíme den předem (stačí od večera do rána). Namleté maso okořeníme steakovým kořením nebo pepř a sůl dle chuti, přidáme solamyl a mléko. Zašleháme ručním…
Na lžíci másla orestujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel. Po orestování zeleninu přelijeme společně s vzniklým vývarem do hrnce, přidáme…
Klasika, jen trochu divočejší. Kuřecí skelet a křídla opláchneme, dáme do hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí pod hladinou. Přidáme jednu…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Rumové kuličky: Nepečené vláčné cukroví s rozinkami se rozplývá na jazyku a díky různému obalení hned máte víc druhů
Plněné papriky v rajské omáčce: Typickou sladkokyselou chuť zajistí cukr a citronová šťáva, vůni kombinace koření
Tesco uvádí na trh nové opakovaně použitelné a recyklovatelné nákupní tašky vyrobené z vlastního odpadu