Frgálová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 590 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 95,00 g |
– cukry | 95,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji…
Tvarohové koláče patří mezi klasiku, kterou dědíme z generace na generaci. Možná i vy máte v šuplíku nějaký ten babiččin osvědčený recept. Tentokrát jsme se ale rozhodli…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem. Vmícháme rozinky a lžičku libovolné marmelády. Zamícháme. (marmeláda není nutná).Nakrájíme tenčí plátky veky, které rukou…
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem šleháme do pěny. Přidáme mléko a olej a opět pořádně promícháme. Přisypeme po troškách mouku a kypřící prášek. Ručním šlehačem si…
Nejprve připravíme korpus. Vyšleháme vejce s cukry, pak přilijeme rum a olej. Dále k tomu prosejeme mouku, kakao, špetku soli a kypřící prášek. Vše vyšleháme dohladka.…
Nadrtíme sušenky, promícháme s rozpuštěným máslem a sirupem, napěchujeme do dortové formy vyložené pečicím papírem, dáme do lednice utuhnout.Mezitím vyšleháme smetanu,…
V misce do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosátou mouku.Těsto urovnáme na menší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na…
Dezerty hotové za pár minut mají vždycky úspěch! Ne vždy je totiž čas na zdlouhavé pečení, přípravu složitých krémů. A pokud máte rádi tvaroh, určitě byste měli tento…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Nejdříve si připravíme jablečnou nádivku: Oloupeme jablka a nahrubo nastrouháme do hrnce, přidáme hřebíček a skořici, podlijeme 100 ml vody a dusíme 40 minut na mírném…
Nejdříve si připravíme jablečnou nádivku: Oloupeme jablka a nahrubo nastrouháme do hrnce, přidáme hřebíček a skořici, podlijeme 100 ml vody a dusíme 40 minut na mírném…
Křehké sušenky, které se hodí na všední i sváteční dny. V základu mají ovesné vločky, jsou plné lahodného másla a voňavé po oříšcích, které hrají skvělé duo s…
Ze všech surovin si utvoříme směs, poklademe na vymazaný plech. Kousek si dáme stranou na mřížky. Plníme marmeládou ( povidla, jablka, tvaroh, atd. ) Ze zbylého…
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut při 180 stupních…
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Tento recept vám přináší opravdu velký a pěkně vysoky litý perník pro početnou rodinu. Nachystejte největší plech, který máte doma, a upečte ho. Nebojte, je tak dobrý,…
Mango a čokoláda, to je u nás netradiční spojení. Vyzkoušejte tento skvělý dort plný lahodné čokolády, osvěžujícího manga a sametového krému z Mascarpone a zakysané…
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Pergamenový papír velikosti menšího plechu…
Do mísy dáme nastrouhané brambory, vejce, olej a cukr a vařečkou promícháme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a postupným přiléváním mléka vymícháme těsto husté tak,…
Přidáno před 56 minutami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 08:08