Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Recept ještě nebyl hodnocenDělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Na másle necháme zesklovatět cibuli překrájenou na céčka. Přihodíme na kousky nakrájený ( samozřejmě očištěný ) fenykl. Chvíli společně restujeme, přidáme kukumu a curry…
Fenykl očistíme, odkrojíme tuhé řapíky, rozčtvrtíme a povaříme ve slané vodě - do poloměkka, tak 10 minut. Necháme pořádně okapat, nejlépe na papírové utěrce, aby odsála…
Všechnu zeleninu nakrájíme na pokud možno stejné nudličky, můžeme použít na krouhání robot. Z uvedených ingrediencí vymícháme hladkou zálivku. Zeleninu smícháme se…
Panvicu vymazeme olejom a nahrejeme. Naplatkovany fenykel pokladieme na panvicu a 15 minut opekame na jednej strane a 15 minut na druhej strane. Pri konzumacii podla…
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Fenykl, jehož chuť připomíná aromatický anýz, má v kuchyni různá využití. Pokud se nechcete pouštět do žádného složitého pokrmu, vsaďte na snadnou pomazánku z pečeného…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky. Koření dáme do hmoždíře a…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na tenké plátky, max. 0,5 cm silné. Můžeme si pomoci třeba škrabkou nebo mandolinou. Do většího kastrolu dáme vařit smetanu s mlékem,…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a balzamikovým octem. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na…
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme dobre vychladnúť. Potom zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.Fenykel narežeme na tenké rezance, pridáme k zemiakom a premiešame.Všetky…
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Vepřové maso si nakrájíme na středně silné plátky a zlehka naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme rozetřeným česnekem se solí. Maso necháme v chladu nejlépe do…
Pomeranč okrájíme včetně bílé slupky a vykrájíme z něj mezi žebry měsíčky, které překrájíme na polovinu. Fenykl rozpůlíme, odstraníme košťál a nakrájíme na slabé proužky…
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, pokapeme troškou oleje, ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a necháme alespoň půl hodinky odležet. Poté maso na…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kúsky nakrájaný fenykel, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a 15 min varíme. Trocha vývaru z polievky odoberieme,…
Fenykel nakrájame na menšie kusy.Na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať (nie veľmi dohneda). Pridáme fenykel a obraciame ho, kým sa…
Fenykel nakrájame na pásiky.Cestoviny uvaríme al dente a scedíme.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme fenykel a restujeme cca 3 minúty. Osolíme,…
Olej rozohrejeme v hrnci a asi 2 min na ňom opražíme korenie I. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme na kocky narezané mäso a prudko opečieme…
Fenykl jsem omyla, nakrájela na tenčí plátky a osmažila na olivovém oleji společně se solí, pepřem a kurkumou.Camemberty jsem nakrájela na malé trojúhelníčky a rozdělila…
Jednotlivé druhy bylin nasbíráme a usušíme - nebo koupíme v dobré prodejně - a smícháme v uvedeném poměru.Čaj, připravený ze lžíce směsi, zalité šálkem horké vody a 15…
Fenykl a cuketu nakrájejte na kostičky (loupat ji nemusíte), rajčátka na čtvrtiny. Na česnek zatlačte čepelí nože, rozmáčkněte jej a podélně nakrájejte. Poprašte…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Peče celá země: Španělský koláč empanada gallega není vůbec sladký. Čím se obvykle plní?
Černají, šednou nebo hnědnou vám rajčata? Asi jim chybí vápník! Pomůže postřik z mléka nebo speciální prostředky
Štědračka: Valašská vánoční polévka v sobě spojuje to nejlepší z kuchyně. Ochutnejte!