Babiččina bramboračka
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavá bramborová polévka, na které si můžete pochutnat po celý rok. Zeleninu seženeme celoročně čerstvou, nebo se dá použít mražená směs. Můžeme jí podávat s chlebem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavá bramborová polévka, na které si můžete pochutnat po celý rok. Zeleninu seženeme celoročně čerstvou, nebo se dá použít mražená směs. Můžeme jí podávat s chlebem…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…
Nevařili jste nikdy s tarhoňou? Nejvyšší čas to napravit a tuto skvělou přílohu zařadit do jídelníčku. V tomto skvělém pokrmu tarhoňa přijme chuť hub i kuřecího masa.…
Les již začíná pomalu vonět houbami a pokud stále váháte co z hub připravit, kulajda zahřeje a zasytí. Pokud nemáte čerstvé houby, nezoufejte. Polévku můžete připravit i…
Polévka, která je schopná nahradit plnohodnotné jídlo na vás čeká v našem receptu. Luštěniny zasytí a jsou hodnotnou bílkovinnou složkou, zelenina a houby dodají chuť i…
Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…
Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme…
Vietnamské jarní závitky připravíme ze zeleniny a hub, které nakrájíme na tenké nudličky, a zabalíme je spolu s nudlemi do rýžového papíru. Dokřupava osmažené závitky si…
Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, posypeme pepřem a solí a "vmasírujeme". V papiňáku si dáme roztéct sádlo. Maso s cibulí restujeme zároveň, dokud pořádně…
V čem je tato houbová omáčka jiná? Přidáváme do ní nastrouhaný celer, který podpoří chuť hub a na zjemnění pomazánkové máslo. Není třeba použít žádných dochucovadel,…
Lilky rozkrojíme podélně napůl a vnitřky vydlabeme. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky, "vaničky" z lilků posolíme a necháme vypotit. Kuskus připravíme podle návodu…
Plátky masa u šlachy nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme a důkladně opepříme čerstvě nadrceným pepřem.Tuto část hovězího je dobré připravovat na mírnějším ohni…
Sušené houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat.Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mraženou zeleninu a orestujeme.Dále přidáme namočené houby i s vodou, brambory…
Tohle je přesně ta polévka, kterou můžete podávat úplně pohodově místo lehkého oběda nebo večeře. Ideální na dny, kdy hlad bude, ale vařit není čas nebo chuť. Polévka…
Na céčka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném sádle, poté přidáme na nudličky nakrájené maso a zarestujeme. Až pustí šťávu, přidáme rajský protlak,…
V kastrolu na rozpuštěném sádle necháme zpěnit cibuli (nespálit, jen nechat hodně ztmavnout), zalijeme dvěma naběračkami vývaru a necháme rozvařit. Vložíme maso,…
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru. Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev na kousky.Z másla…
Sušené houby aspoň hodinu předem namočíme. Uzené maso nakrájíme na kostky, česnek utřeme.Na sádle osmahneme tarhoňu s drobně krájenou cibulí dohněda. Přidáme houby, maso…
Uvařime houby. Na pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme na nudličky nakrájené kuřeci maso a vařené houby, sůl, pepř. Dusime do měkka. Pak dáme roztavit sýr a…
Na oleji speníme narezanú cibuľu, pridáme kocky mäsa, prelisovaný cesnak a mleté korenie a krátko restujeme. Pridáme vopred namočené huby, celé korenie a horčicu,…
Rozpustíme máslo a orestujeme drobně nakrájenou cibuli, kmín a nenamočené houby. Po cca 3 minutách přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Minutku restujeme a zalijeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Jak připravit dokonalou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a zvenku křupavá: Chuti prospěje tvaroh, vanilka i trochu másla
Tajemství kvalitního rána: Snídaně složená z těchto potravin vám dodá energii až do oběda
Dýňové škvarky snadno nahradí ty vepřové: Hodí se do salátů, polévek i pečiva. Navíc přijdou na pár korun