Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenTopinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky…
Výtečná zavařená paštika z jater a bůčku jistě potěší všechny milovníky čehokoliv masového a překvapí vás svojí jednoduchou přípravou. Její chuť nejlépe vynikne na…
Zavařenou játrovou paštiku využijete při mnoha příležitostech. Ať už při posezení s přáteli a nebo když nevíte, co namazat na chleba ke svačině. Její lahodná masová chuť…
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na cca 15 mm silné plátky a po okrajích je malinko nařízneme. Plátky prošpikujeme na delší špalíčky nakrájenou slaninou a po obou…
Vepřová játra opepříme a poprášíme solamylem. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi a z obou stran je propékáme cca 2 minuty. Játra by měla zůstat uvnitř růžová, ne…
Játra nakrájíme na tenké plátky a opepříme.Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme česnek a pak vložíme játra, která po obou stranách opečeme…
Játra nakrájíme na tenké plátky a obalíme je v mouce smíchané s pepřem. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, a za stálého míchání obalená játra zprudka osmahneme.…
Kuře opláchneme, osušíme a rozporcujeme, Osolíme, vložíme do pekáče a přidáme máslo a slaninu. Trochu podlijeme vodou a upečeme dozlatova, během pečení občas přelijeme…
Očištěná játra nakrájíme na plátky a pak na nudličky, okořeníme a poprášíme hladkou moukou. Rozpálíme hlubokou pánev, dáme sádlo, olej a játra restujeme z obou stran…
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…
Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…
Zapneme si troubu na předehřátí.Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2cm plátky a lehce poprášíme pepřem.Očištěné brambory nakrájíme na cca 3-4cm kolečka, cibuli na…
Játra očistíme a nakrájíme na plátky a dáme do pekáče vyloženého alobalem (alobal vytřeme sádlem ), cibuli nákrájíme na plátky a poklademe jí hojně játra, opepříme a…
Špek nakrájíme na nudličky,játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Obyčejnou cibuli na tenké půlměsíčky a bílé části…
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na velmi malé a krátké nudličky.Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky.V hrnci orestujeme slaninu a přidáme…
Nejdříve očistíme zeleninu. Papriku a cuketu nakrájíme na kostičky nebo nudličky, je to vcelku jedno, pórek na kolečka, houby na plátky, rajčata na čtvrtky.Olej…
Na pánvi si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí na půlkolečka. Když máme cibuli zlatavou přidáme nakrájené játra a opepříme.Znova orestujeme do barvičky, přidáme…
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem.Slaninu a papriku nakrájíme na…
Játra nakrájíme na plátky, posypeme trochou pepře a čubřice a, opečeme na sádle,přidáme lžíci sádla a přidáme cibuli nakrájenou na plátky a orestujeme do zlatova…
Játra omyjte, zbavte blan a nakrájejte na proužky, opepřete, posypejte kmínem, osmažte na oleji a vyndejte na předehřátý talíř. Ve výpeku osmažte cibuli nakrájenou na…
Játra nakrájíme na kostičky a orestujeme na drobně nakrájené cibuli s česnekem. Poté přidáme protlak, orestujeme a zalijeme vodou. Dusíme doměkka. Přidáme lečo,…
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím. Játra nakrájím na malé kousky. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření. Dusím doměkka.…
Lalok a bůček uvaříme v mírně osolené vodě, necháme zchladnout a pak je na masovém mlýnku umeleme i se syrovými játry.Na sádle osmahneme krájenou cibuli jen do mazlava a…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Oslava krojů i folkloru. Do Starovic se opět sjedou přátelé jižní Moravy
Anglický velikonoční koláč simnel cake zdobí mandloví „apoštolové" a nadchne hlavně milovníky marcipánu
Proč navštívit Jižní Tyrolsko? Dobrým důvodem je zdejší chřest, místní farmář prozradil, jak si jej nejlépe vychutnat