Cuketové palačinky z kefíru
Recept ještě nebyl hodnocenChuť slaných palačinek získá přidáním nastrouhané cukety do těsta zcela jiný rozměr. Zeleninové palačinky z cukety a petrželové natě servírujeme naplněné zakysanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chuť slaných palačinek získá přidáním nastrouhané cukety do těsta zcela jiný rozměr. Zeleninové palačinky z cukety a petrželové natě servírujeme naplněné zakysanou…
Máte rádi langoše a chcete zároveň rodině do jídla propašovat sezónní zeleninu? Tento recept je správná cesta! Cuketa se umí schovat do těsta a zároveň zachovat…
Do pekárny dáme suroviny podle předpisu a zapneme program Těsto. Hotové těsto znovu na vále propracujeme, rozdělíme asi na 8 kusů, utvoříme bagety a na plechu dáme…
Do mísy nalijeme kefír,přidáme olej,cukr,mouku,sodu a zamícháme těsto.Půlku odlijeme a do druhé půlky přidáme 2 lžíce kakao.Nalíváme do tukem vymazaných a hrubou moukou…
Vláčná kefírová buchta je upečená rychle a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Politím čokoládovou polevou se zakysanou smetanou buchta získá osvěžující chuť.
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, vajec, prášku do pečiva a tuku připravíme těsto, které zaděláme kefírem nebo kyškou. Těsto rozdělíme na dvě části: První vyválíme a…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Po vymíchání těsto vyndáme a necháme nakynout v míse. Propracujeme, uválíme bochník a necháme…
Do vody si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory s bobkovým listem a novým kořením. Když jsou brambory měkké, zahustíme půllitrem kefíru s jednou lžící hladké mouky,…
V míse smícháme mouky a sůl, uděláme důlek uprostřed, kam vsypeme cukr + vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme 50 ml vlažné vody. Necháme vzkypět.Přidáme olej,…
Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím).Sušenou mletou cibuli jsem do…
Pekáček pokapeme olejem. Na marinádu smícháme všechny uvedené ingredience, sůl a pepř po špetce.Kuřecí paličky omyjeme a jednu po druhé obalíme v marinádě. Naskládáme je…
Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu. Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto. Formu na…
Kefír nalejeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou heru s moukou a práškem do pečiva. Přidáme vejce a vypracujeme řídké těsto. Plech vymastíme, vysypeme hrubou moukou a…
Kiwi oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a vhodíme do mixéru. Banán zbavíme slupky, nalámeme nebo najkrájíme na větší kusy a dáme ke kiwi. Přidáme jogurt a kefír (nebo mléko)…
Do pekárny dáme suroviny v přadí tekuté, sypké a zapneme program Dort nebo jiný, určený na pečení s práškem do pečiva. Po umíchání vyndáme metličky a asi 70 min necháme…
Nejdříve dáme vařit osolenou vodu, vše je hodně rychlé. Smícháme kefír s moukou, kurkumou, solí a česnekem. Mouku, je-li třeba, trošku přidáme, těsto by mělo být hladké…
Troubu si předehřejeme na 180°C. Sypké ingredience smícháme, přidáme ostatní a vyšleháme ručním šlehačem. Těsto nalijeme do formy vysypané kokosem. Pečeme 30-40 minut.
suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…
Pokud nevíte jak zužitkovat cuketu, vyzkoušejte z ní upéct koláč, posypaný křupavou drobenkou. Cuketová náplň koláče, vonící po skořici, je díky použitému medu příjemně…
Oloupané brambory nakrájíme (podle toho, jak velké je máme v polévce rádi), dáme do hrnce a povaříme do poloměkka.Přilijeme kefír (dávám tak 3/4 a podle potřeby přilévám…
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou napsané za sebou, jen semínka vložíme mezi mouku, aby byla zakrytá. Zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí…
Broskve opláchneme,rozpůlíme,vypeckujeme-dáme se všemi ostatními surovinami do mixeru a rozmixujeme.Přelijeme do vhodné krabičky,já jsem dala část do silikonových…
Nejdříve připravíme těsto. Cukr, vejce a kefír prošleháme. Přidáme vychladlé máslo s kůrou z citronu a lžičkou vanilky. Znovu prošleháme a nakonec postupně vmícháme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Louis de Funès byl gurmán. Nepohrdl ale vepřovými ledvinkami nebo zelňačkou a sám si pěstoval bio zeleninu
Souboj na talíři završil fantastický houbový guláš pod taktovkou Jana Punčocháře. Jak tohle levné jídlo připravit dokonale?
Smažení: Jak správně na tento druh úpravy pokrmů? S tipy od Zdeňka Pohlreicha to bude hračka