Kuřecí závitky, ptáčky
Recept ještě nebyl hodnocenZavinutý plátek masa s náplní podávaný s rýží a šťávou patří mezi českou klasiku. V tomto případě použijeme kuřecí maso a plátek naplníme slaninou, klobásou, okurkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zavinutý plátek masa s náplní podávaný s rýží a šťávou patří mezi českou klasiku. V tomto případě použijeme kuřecí maso a plátek naplníme slaninou, klobásou, okurkou a…
Máte chuť na staročeskou klasiku? Pak je tento recept pro vás jak dělaný. Připravte si tuto jednoduchou polévku z čerstvého hlávkového zelí - skvělá nejen na zahřátí,…
Připravit šťavnaté a lahodné pečené kuře není jen tak. Aby nebylo fádní, přihoďte k němu pár základních ingrediencí a rázem získá jídlo na bohatosti. Maso se peče…
Zbyl vám doma tvrdší chleba a chcete ho vyhodit? Rozhodně ne! Raději rozpalte pánev a připravte pikantní směs, která vám bude na topince chutnat. Takto připravený pokrm…
Polévka zvaná Kozí brada je hutná, jíškou zahuštěná polévka z hlávkového zelí a brambor. Opečenou klobásku můžete nahradit uzeným masem nebo slaninou. Místo vajíčka je…
Fazole v rajčatové omáčce jsou pokrmem mexických domorodců. Je to pokrm jednoduchý, bez náročných surovin a navíc dobrý a výživný. Fazole jsou totiž jedním z hlavních…
Bramborovou omáčku již vařily naše babičky, které dokázaly téměř z ničeho nakrmit celou rodinu. Suroviny na tuto omáčku zajisté najdete vždy doma a za pár chvil si již…
Hospodyňky ze Vsetína vědí, jak připravit opravdu skvostnou valašskou kyselicu. Vydatná polévka z kysaného zelí, brambor a uzeniny vás nepochybně zahřeje i zasytí, což…
Luštěninové polévky mají několik důvodů k tomu, abychom je zařadili do našich jídelníčků. Jsou syté. Dají se kombinovat s mnoha druhy zeleniny i masa či uzenin.…
Fazole den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a vaříme v čerstvé. Přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme doměkka. Pokud zbude více vody, scedíme a uchováme…
Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin. Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým…
Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky. Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem…
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější půlkroužky.Do hluboké pánve dáme olej. Vložíme cibuli, hodně osolíme, přidáme trošku vody. Přikryjeme poklicí a na mírném ohni…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Pizza je rychlé a velmi variabilní jídlo. Dají se díky ní zužitkovat zbytkové lednicové zásoby a přitom výsledek vypadá lákavě a přímo vyzývá k zakousnutí. Jogurtová…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Zelí je nejen v zimě takovým všelékem. Vykouzlete voňavou a chutnou zelňačku i u vás doma. Kysané zelí povařené s vývarem a kořením, doplní brambory, klobása, třeba i…
Blíží se narozeniny a oslavenec není fanoušek sladkého? Potěšit by ho mohl tento slaný dort. V dortové formě upečete jednoduché těsto ochucené kořením a naplněné…
Hovězí zadní nařežeme na silnější plátky a pořádně rozklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu potřeme hořčicí a na tu umístíme kousek uvařeného vejce,…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
S blížícím se podzimem máme čím dál větší chuť na pořádně hustou a vydatnou polévku. Tahle polévka je tou pravou volbou pro milovníky kapusty, brambor a klobásky. Skvěle…
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s…
Bešamel je jednoduchá omáčka, která se používá při přípravě zapečených pokrmů. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla, teplého mléka a koření. Zde je…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Sladké bramborové taštičky jako od babičky: Plněné povidly s voňavým perníkem, sypané mákem a polité máslem chutnají božsky
John Kennedy nebyl žádný velký jedlík, na večeři někdy zapomněl, miloval polévky a nikdy si neodepřel novoanglickou ze škeblí
Co ze starých rohlíků? Udělejte žemlovku, domácí chipsy nebo netradiční trhanec!