Kuřecí kousky v růžičkové kapustě
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí čtvtrky vykostíme, zbavíme kůže, opláchneme, osušíme a každou čtvrtku překrojíme na 4 kusy. Kapustičky, cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí čtvtrky vykostíme, zbavíme kůže, opláchneme, osušíme a každou čtvrtku překrojíme na 4 kusy. Kapustičky, cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno,…
Mrkev, celer a cuketu nastrouháme do hlubší zapékací misky.K nastrouhané zelenině přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme,přidáme majoránku a promícháme se sádlem.Osolené…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, opatrně uvolníme kůži na horní části i na stehnech a naplníme pomazánkovým máslem, bazalkou, šalvějí a šunkou (1 čtvrtka = 1 PL pomaz.másla…
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velkého nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.Smícháme mouku se…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme…
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně…
Kuřecí čtvrtky rozdělíme na horní a spodní část stehna a naložíme do marinády ze tří omáčce a soli. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Poté přendáme kuřecí kousky do…
Čtvrtky z vnitřní strany na kost vypreparujeme(viz. foto), plec nakrájíme na dvoucm plátky a naklepeme.Papriky rozčtvrtíme a vyčistíme.Maso vložíme do přiměřené misky,…
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo, česnek necháme celý. Maso omyjeme, osušíme. Do pekáče dáme cibuli, česnek a veškeré bylinky. Maso z obou stran…
Zelí propláchneme,dáme do pekáčku a posypeme šunkou.Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme.zespoda posypeme gril. kořením,zvrchu potřeme medem.Dáme na zelí se šunkou,podlijeme…
Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete,"lícem"…
Do kuřecích čtvrtek uděláme kapsu pod kůžičku..., nasypeme grilovací koření a sůl. Vložíme anglickou slaninu a nastrouhanou nivu... a kůžičku přichytime parátkem. Navrch…
Čtvrtky naložíme do marinády a necháme 24 hodin odležet. Na hlubší pánvi rozehřejeme 1 lžičku oleje (pánev nejraději titanová), vložíme čvrtky, orestujeme a pod…
Cibuli, olivy, pertželku a sušená rajčata nakrájíme najemno. Madle nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Všechno dáme do mísy a promícháme s rajčatovým protlakem a olejem.…
Nejprve si nalijeme marinádu a olej do misky, pokud chceme ostřejší, přidáme i ostrý kečup a chilli a pečlivě promícháme. Marinádou potřeme čtvrtky ze všech stran i pod…
Kuřecí čtvrtky očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na části másla. Maso přeložíme do pekáče. Na pánvi opečeme kostičky slaniny a cibule. Opečenou slaninu s cibulí,…
Smícháme veškeré ingredience na marinádu a namarinujeme čtvrtky. Přendáme do misky a zbylou marinádou zalijeme. Necháme odležet nejlépe přes noc, ale minimálně 3 hodiny…
Rozpustíme máslo s olejem a maso zprudka opečeme. Vytáhneme ho na talíř a do výpeku přidáme společně s kořením všechnu zeleninu nakrájenou na kousky. Opékáme, až…
Čtvrtky vykostit, z kostí vývar. Plátky masa osolit, opepřit, pomazat hořčicí, naplnit jako klasické "španěláky" a zajistit, jak jsme zvyklí - já spichuji párátky. …
Do oleja pretlačíme cesnak, pridáme korenie a ponatierame osolené kuracie štvrte. Na pekáčik uložíme pokrájané kocky (ošúpanej)tekvice, na to dáme štvrte, trošku…
Papriku a rajče nakrájíme na kostky, opepříme. Rozdusíme na šťávu do měkka – snažíme se nepodlévat, když tak jen malinko. Přidáme zbylé koření a bylinky, směs provaříme…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Maso opláchneme, osušíme,vykostíme a odstraníme kůži.Do hrnce na rozehřáté máslo…
Do pánve dáme olej a necháme rozehřát, maso opečeme ze všech stran. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. Na výpeku orestujeme cibuli, přidáme lístky tymiánu.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Cuketovo-kokosový moučník s čokoládovou polevou: Vláčný dezert voní kokosem a kořením a zvládne ho i začátečník
Kuřecí supreme: Prsa s kůží a částí kosti jsou podle názvu to nejlepší z kuřete. Luxusní šťavnatý steak je toho důkazem
Rodinná večeře spojuje. Proč bychom se měli každý večer sejít u jednoho stolu?