Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lusk vanilkový - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Pravá vanilková zmrzlina

Pravá vanilková zmrzlina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

1) Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme…

Krém Panna Cotta s ovocem

Krém Panna Cotta s ovocem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Klasický italský dezert připravíme ze smetany, želatiny a vanilky. Jeho příprava je velmi snadná. Jemnou smetanovou chuť tohoto dezertu zkombinujeme s džemem a čerstvým…

dextra

20 min

Quinoová kaše s mákem

Quinoová kaše s mákem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Quinou nasypte do rendlíku, zalijte kokosovým mlékem, asi polovinou množství vody, přidejte mák, vanilku a začněte vařit. Vařte za občasného míchání 20 minut do změknutí…

Vareniste.cz

30 min

Tvarohová "fajnovka"

Tvarohová "fajnovka"

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké…

rebeka

65 min

Croquembouche

Croquembouche

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…

lucik.233

360 min

Doboška

Doboška

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …

Vláček Gordon

Vláček Gordon

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Korpusy: oddělíme žloutky od bílků a ve vysoké míse vyšleháme bílky. Až jsou téměř vyšlehané, přidáme cukr a znovu řádně šleháme. Pak postupně zašleháváme žloutky a olej…

Zuzka - Cobra

720 min

Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jednou za čas je chuť na nějaký sladký oběd. Zvláště pak v létě a na začátku podzimu, kdy dozrává spousta druhů ovoce. Klasický nákyp je spojením výše zmíněného. V tomto…

RubyRom

50 min

Leopardí buchta

Leopardí buchta

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…

hosta

75 min

Bavorský krém

Bavorský krém

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.Cukr utřeme se žloutky do pěny.Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.Žloutkovou hmotu…

Dooga

20 min

Jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

600g jahod zbavíme stopek a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu vody (cca 1dcl), vhodíme jahody, dřeň z lusku, 100 g lesních plodů a přivedeme k varu. Odstavíme z…

Vanilkova PANNA COTTA

Vanilkova PANNA COTTA

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a…

Krupicový dezert s jahodami

Krupicový dezert s jahodami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jahody s trochou vody provaříme s cukrem a přidáme citronovou štávu.V kastrůlku dáme vařit mléko, cukr a přisypeme krupičku. Krátce provaříme a odstavíme. Do vychlazené…

1 2 3 4 5 9

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více