Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Recept ještě nebyl hodnocen10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot. Šrot zalijeme …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot. Šrot zalijeme …
Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji s cukrem a solí.Přilijte mléko, rum, máslo a přidejte žloutky i droždí.Vypracujte pružné těsto pomocí robotu, nebo ručním hnětením…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme zabalené ve fólii přes noc v chladu odležet.Vyválíme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10…
Nejdřív připravíme koláče. V míse máme mouku, do které uděláme ďůlek, do něj dáme kvasnice a trošku cukru. Na to nalijeme mírně ohřáté mléko. Necháme kvasnice chvíli…
Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme…
Žloutek oddélíme od bílků a scmícháme s medem. Z bílků ušleháme sníh. Přisypeme k němu máku, rozemleté ořechy a nakonec i žloutky. Banán umixujeme s rozinkami na kaši…
Připravíme pekáček. Na dno dáme pečící papír. Připravíme mísu. Při dělání plátů máme vždy stejný postup a to je, že vyšleháme vajíčko s cukrem do pěny, přimícháme…
Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně. Z vykynutého těsta uděláme uzly nebo housky. Potřeme je olejem, posypeme mákem a pečeme při 180 st. C asi 15 - 20 min. dle…
Do mísy dáme mouku. Mléko s tukem přivedeme k varu a zalijeme jím mouku. Pořádně promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta přidáme 2 vajíčka a špetku…
Mák si nejprve nameleme. Připravíme si jinou mísu a do ní dáme všechny suroviny včetně máku i nahrubo nastrouhaných jablíček. Vše zamícháme a rozetřeme na vymazaný a…
Suroviny v pekárně nastavíme na program těsto. Pak na vále zpracujeme bud záviny, buchty, koláče a nebo rohlíčky. Plníme dle chuti. Přendáme na plech s pečícím papírem a…
Brambory uvaříme v osolené vodě se solí a lžící sádla nebo másla do měkka.Pak slijeme vodu a brambory rozšťoucháme, jako bychom dělali bramborovou kaši, ale bez mléka…
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Najprv pripravím jablka. Očistím a pokrájam na malé kocky. Plech 27x37 cm vysteliem papierom na pečenie, jablká zmiešam so 150 g cukru, vysypem na plech a zarovnám.…
Kokos a vločky umeleme, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a vše ostatní. Vznikne krásně tvarné těsto, z kterého uděláme koláčky. Necháme cca 2 hodiny oschnout.Vše na…
Pohanku rozmixujeme a zahustíme mletým lněným semínkem, přidáme vše ostatní a zpracujeme v tvárné těsto. Pokud je řidší, zahustíme lněným semínkem.Nameleme mák a…
Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli, cukor a vyšľahala. Žĺtky som zmiešala a pridala všetky naraz k bielkom a len zamiešala. Múku s práškom do pečiva…
Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…
Brambory v osolené vodě uvařit, pak část vody slít, brambory zasypat moukou a obrácenou vařečkou udělat několik šťouchů (někde jsem slyšela pět, jinde sedm) až ke dnu…
Vejce vyšleháme s oběma cukry, přidáme kůru, mléko, olej a zamícháme.Přidáme sypké ingredience, zamícháme a nakonec dáme brusinky.Velkou koláčovou formu vymažeme a…
Všechny suroviny zpracujeme v robotu na vláčné těsto.Zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout v ledničce, nejméně na 2 hodiny. Já nechávám přes noc nebo klidně i 2-3…
Ve 100 g vody rozmícháme med, droždí a 130 g hladké mouky a tento kvásek necháme 45 minut kynout. Pak k němu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v míse…
Cuketu dáme aspoň na pol dňa do chladničky (pokiaľ ju tam nedržíme), aby dobre vychladla.Potom ju nastrúhame na tenké plátky.Zmiešame olej, šťavu, med, soľ a čierne…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Šéfkuchař legendárního hotelu Pupp: Tento bramborový salát naši hosté milují. Kouzlem skvělé chuti je správně uvařené vajíčko
V čem se liší Lipo a PEZ? To první se vyrábí v Liberci, druhé proslavil mimozemšťan E.T.
Domácí pekárna zvládne upéct chleba i mazance a taky zavaří džem. Jak ji vybrat a kolik vás to bude stát?